Βέροια

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Αναστέλλονται οι εκδηλώσεις της “Εύηχης Πόλης 2020”

Πολεμάμε  τον φόβο και όχι μεταξύ μας …

Μετά  από την ανακοίνωση  (Τετάρτη 2/9 , ώρα 7.00μ.μ)  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον αριθμό κρουσμάτων COVID 19 στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και εν’ όσω βρισκόταν σε εξέλιξη η πρώτη συναυλία του φεστιβάλ «Βέροια εύηχη πόλη» , το Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο  ,

και  μετά από την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας περί αναστολής των εκδηλώσεων στο θέατρο ‘Άλσους , ανακοινώνουμε τα εξής:

Αναστέλλονται οι δύο επόμενες συναυλίες του Φεστιβάλ Βέροια Εύηχη Πόλη  και συγκεκριμένα : η συναυλία «TANGO και ΛΑΙΚΑ» με τη Ζωή Τηγανούρια, κουαρτέτο εγχόρδων  και το Στάθη Γκαντζούρα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα , Παρασκευή 4/9, ώρα 9.00μ.μ.  Επίσης η συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο «5 λαϊκές μορφές ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ , ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ , ΞΑΡΧΑΚΟΣ,ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ,ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ με τρόπον εντόνως ερωτικόν» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί  την Κυριακή στις 6/9 .

Ακυρώνεται η συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ , που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/9 στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών , με αποκλειστική ευθύνη της ΕΡΤ.

Σχετικά με τα σχόλια περί τήρησης ή μη των μέτρων ασφαλείας και του «κλίματος» που δημιουργείται τεχνηέντως από κάποιους , έχουμε να δηλώσουμε τα εξής :

Στη συναυλία – Αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο , τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (απόφαση  ΥΠΠΟΑ  : Ημ/νία 23/06/2020  Α.Π. : ΥΠΠΟΑ/ ΓΓΓΣΠ/312359/1536  Hμ/νία Έκδοσης: 23/06/2020 και θέμα  «οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων , θεαμάτων και παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους » ) περί μη διάδοσης του COVI 19 , δηλαδή:

·         Το θέατρο ‘Αλσους λειτουργεί φέτος το καλοκαίρι  βάσει ειδικών πρωτοκόλλων    και συγκεκριμένου πλάνου διαχείρισης , όμοιο με αυτό της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων , το οποίο έχει εγκρίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το οποίο προβλέπει λεπτομερείς παρεμβάσεις και αυξημένη επιτήρηση στο χώρο  . Βάσει του προαναφερόμενου σχεδίου-πλάνου ( το οποίο έχει ψηφίσει το Δ.Σ. της επιχείρησης ) εργαστήκαμε οι άνθρωποι της ΚΕΠΑ από τον μήνα Μάιο , ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια οποιαδήποτε εκδήλωση δική μας ή τρίτου .

·          Η  απόφαση  ΥΠΠΟΑ  : Ημ/νία 23/06/2020  Α.Π. : ΥΠΠΟΑ/ ΓΓΓΣΠ/312359/1536  Hμ/νία Έκδοσης: 23/06/2020 και θέμα  «οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων , θεαμάτων και παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους »   για τα ανοιχτά θέατρα προβλέπει πληρότητα έως 75%. Στην εκδήλωσή μας το θέατρο λειτούργησε με πληρότητα 55%. Από τις 1750 θέσεις του θεάτρου χρησιμοποιήθηκαν οι 850.

·         Δικαίωμα εισόδου στον χώρο είχαν μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίου μηδενικής αξίας και  κάρτας ελεύθερης εισόδου (ειδικές ομάδες)  .

·         Όλα τα εισιτήρια μέσω VIVA.GR αφορούσαν  συνολικό αριθμό θέσεων  500 .

·         Η προσέλευση στο χώρο της εκδήλωσης έγινε  1 ώρα πριν την έναρξή της, ώστε να υπάρχει ασφαλής ροή.

·         Η χρήση μη ιατρικής μάσκας ήταν υποχρεωτική κατά την είσοδο , έξοδο καθώς και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, για όλους.

·         Κατά την αναμονή για την είσοδό των θεατών τηρούνταν (αυστηρά ) αποστάσεις τουλάχιστον ενάμιση (1,5) μέτρου, μεταξύ των εισερχόμενων.

·         Έγινε θερμομέτρηση σε όλους τους παριστάμενους.

·         Έγινε εκ των προτέρων σύσταση  και  δημόσια έκκληση σε όσους έχουν συμπτώματα βήχα , λοίμωξης του αναπνευστικού ή πυρετό να μην προσέλθουν στην εκδήλωση.

·         Στον χώρο του θεάτρου υπήρχε η ομάδα εθελοντών – διασωστών ΠΡΟ.ΤΕ.Κ.Τ.Α., παρουσία νοσηλεύτριας και ιατρού , προληπτικά.

·         Το θέατρο απολυμάνθηκε από ειδικό πιστοποιημένο συνεργείο πριν και μετά από την εκδήλωση.

·         Στη συναυλία εργάστηκαν συνολικά 49 άνθρωποι : 8 άτομα από το προσωπικό της ΚΕΠΑ , 16 φύλακες από  πιστοποιημένες εταιρείες φύλαξης , 10 εθελοντές – διασώστες από την ομάδα ΠΡΟ.ΤΕ.ΚΤΑ, 1 ιατρός, 1 νοσηλεύτρια   , 6 τεχνικοί για την ηχοφωτιστική κάλυψη και ασφάλεια, 2 άτομα από πιστοποιημένο συνεργείο καθαριότητας ειδικά για τους χώρους υγιεινής και 5 εθελοντές .

·         Υπήρχαν απολυμαντικά μέσα , αντισηπτικά υγρά και επιπλέον μάσκες  (για όσους δεν έφεραν μαζί τους) .

Πρίν από την εκδήλωση

·         Ενημερώθηκαν δια ζώσης και εγγράφως όλοι οι αρμόδιοι Φορείς : Αστυνομική Δ/νση , Τροχαία , Πυροσβεστική Υπηρεσία.

·         Ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ.

·         Ενημερώθηκε εγγράφως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας .

·         Έγινε αυτοψία και γενική πρόβα για τη διαχείριση του κόσμου μία μέρα νωρίτερα.

Αγαπητοί συμπολίτες ,

Η ΚΕΠΑ ,  οι άνθρωποί της  , κάναμε  όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο θεσμός που εσείς αγκαλιάσατε και  αναδείξατε ως τον  πρώτο , τον πιο αγαπημένο της πόλης και της περιοχής  , η Εύηχη πόλη , να πραγματοποιηθεί έστω και  κάτω από αυτές τις συνθήκες . Βασικό μέλημα μας ήταν και  είναι να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον κοινωφελή σκοπό μας ,με έμφαση στο αυτονόητο : Δωρεάν – ελεύθερη πρόσβαση στις εκδηλώσεις ..Δικαίωμα όλων και κοινό αγαθό η ανοικτή πρόσβαση στον Πολιτισμό , σε ασφαλείς συνθήκες. Είμαστε εδώ για να εργαστούμε για αυτό , είμαστε εδώ και απέναντι σε όποιον διασπείρει  ψεύδη , είμαστε εδώ και συνεχίζουμε…. Πολεμάμε τον ιό και τον φόβο , όχι μεταξύ μας . Ο φόβος δε σταματά το θάνατο , σταματά τη ζωή . Δε λέμε αντίο αλλά ..εις το επανιδείν !

Θεόφιλος Κορωνάς

Πρόεδρος Δ.Σ ΚΕΠΑ

banner-article

Ροη ειδήσεων