Βέροια Εκδηλώσεις

Βέροια Εύηχη Πόλη 2020:  Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Βεργίνα, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΕΡΤ ΑΦΙΣΑ

Βέροια Εύηχη Πόλη

από την Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ VIVA.GR
Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ , ΩΡΑ 13.00

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΡΤ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 – 8.00μ.μ.

Βεργίνα, Moυσείο Βασιλικών Τάφων

Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Βέροια εύηχη πόλη», παρουσιάζει το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 στο Μουσείο Βασιλικών  των Αιγών στη Βεργίνα,  μία συναυλία με έργα εμπνευσμένα από την Αρχαιότητα .

Πρόγραμμα

Α΄ Μέρος

Λ. Β. Μπετόβεν (1770 – 1827): Die Geschöpfe des Prometheus, Op.43 (αποσπάσματα)

Β’ Μέρος

Β. Α. Μότσαρτ (1756 – 1791):

Συμφωνία αρ. 41, σε Ντο μείζονα, Κ 551 του Διός

Μουσική διεύθυνση – Πέτρος Στυλιανού

Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ ιδρύθηκε το 1938 και καλύπτει το κλασικό, ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Έχει  παρουσιάσει έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών, μαέστρων και ερευνητών μέσα από ηχογραφήσεις, ζωντανές μεταδόσεις από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση καθώς και από συναυλίες στην Αθήνα και την περιφέρεια.

Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ διηύθυναν ως προσκεκλημένοι συνεργάτες πολλοί Έλληνες και ξένοι μαέστροι καθώς και συνθέτες διεθνούς φήμης, όπως οι:Δημήτρης Μητρόπουλος, Μιλτιάδης Καρύδης, Γεχούντι Μενουχίν κ.ά. και έχουν συμπράξει  ως σολίστ πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες, όπως οι: Τζίνα Μπαχάουερ, Χοσέ Καρρέρας, Aγνή Μπάλτσα, Mονσεράτ Kαμπαγέ, Πλάθιντο Ντομίνγκο, Άντζελα Γκεόργκιου κ. ά.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο και  θεωρείται από τα πιο δυναμικά, άρτια και δραστήρια συμφωνικά συγκροτήματα της Ελλάδας.

 Πέτρος Στυλιανού

Ο Πέτρος Στυλιανού γεννήθηκε στη Λευκωσία. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο βιολί (τάξεις Θέμη Χριστοδούλου και Αλέξη Θεοφυλάκτου) και τα ανώτερα θεωρητικά, σπούδασε με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ Ελλάδος στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποφοιτώντας με Άριστα και 1ο βραβείο καλύτερης επίδοσης. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα Διεύθυνσης Ορχήστρας με τους Αρχιμουσικούς Χρύσανθο Αλυσάφη και Παύλο Σεργίου. Στη συνέχεια, ως Μεταπτυχιακός Υπότροφος του Ι.Κ.Υ Ελλάδος, σπούδασε Διεύθυνση Συμφωνικής και Οπερατικής Μουσικής στο Κρατικό Κονσερβατόριο Ρίμσκυ-Κόρσακοβ της Αγίας Πετρούπολης, στη τάξη του καθηγητή Αλεξάντερ Β. Αλεξέγιεβ, αποφοιτώντας με Άριστα αποσπώντας την Ανώτατη Διάκριση [κόκκινο δίπλωμα].

Ο Πέτρος έχει διευθύνει Συμφωνικές και Οπερατικές παραγωγές με σύνολα όπως την Συμφωνική Ορχήστρα του Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου του Κονσερβατορίου της Αγίας Πετρούπολης [Γιολάντα και Ευγένιος Ονέγκιν Π.Ι. Τσαϊκόφσκι, Γάμοι του Φίγκαρο και Cossi fan tutte Β.Α. Μότσαρτ], την Ορχήστρα Νέων Αγίας Πετρούπολης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Κεμπέκ, τις Συμφωνικές Ορχήστρες Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα Δωματίου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – Α.Σ.Ο.Ν. Διηύθυνε επίσης την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Ε.Ρ.Τ], σε συναυλίες, στα πλαίσια ζωντανών ραδιοφωνικών παραγωγών και ηχογραφήσεων παρουσιάζοντας έργα Β.Α. Μότσαρτ, Ε. Μπερλιόζ, Π.Ι. Τσαικόφσκυ κ.α.

Είναι τακτική η συνεργασία του με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου από τον Νοέμβριο του 2016, την οποία διευθύνει  σε σειρές συναυλιών με νέους σολίστ, εκπαιδευτικές, οικογενειακές, συναυλίες κοινωνικής προσφοράς κ.α. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου ως βοηθός Μαέστρος [2013-2020] σε πολυάριθμες παραγωγές τόσο Συμφωνικού, όσο και Οπερατικού ρεπερτορίου [Καβαλλερία Ρουστικάνα, Τραβιάτα] κ.α.

Συμμετείχε σε διεθνή σεμινάρια και μαθήματα υψηλού επιπέδου (Masterclasses) Διεύθυνσης Ορχήστρας με Αρχιμουσικούς όπως Vasilyi Sinaisky, Yoav Talmi, Leonid Grinn, Nikolai Alexeev, Julius Kalmar, Μιχάλης Οικονόμου και Λίζα Ξανθοπούλου. Έχει διακριθεί και βραβευθεί σε αριθμό διεθνών διαγωνισμών Διεύθυνσης Ορχήστρας, αποσπώντας βραβεία και συνεργασίες με σύνολα όπως τη Συμφωνική Ορχήστρα του Κεμπέκ στον Καναδά, το καλοκαίρι του 2019.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αγία Πετρούπολη, ο Πέτρος έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην έρευνα και μελέτη του Συμφωνικού έργου του Γιοχάνες Μπράμς. Η μελέτη του με τίτλο «J. Brahms: Symphony No.1, op.68 – Beat and rhythm peculiarities as a tempo creating mechanism» έχει δημοσιευτεί στη ρωσική γλώσσα σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά της χώρας.

Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Μαέστρος της Παγκύπριας Ορχήστρας Μουσικών Σχολείων και Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. Υπήρξε επίσης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μαέστρος του νεοσύστατου Μουσικο-εκπαιδευτικού Οργανισμού Sistema Cyprus. Ο Πέτρος, είναι από το 2016 επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Μουσικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, διδάσκοντας Τεχνικές Διεύθυνσης Μουσικών Συνόλων.

Διευκρινήσεις

* η κάρτα ελεύθερης εισόδου εξασφαλίζει δικαίωμα εισόδου στον χώρο της αναγραφόμενης εκδήλωσης για την συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα η οποία αναφέρεται σε αυτήν.

* Όλες οι θέσεις που διατίθενται, αφορούν καθημένους, είναι αριθμημένες και έχει προβλεφθεί η υποχρεωτική τήρηση αποστάσεων μεταξύ των θεατών σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών. Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις των θεατών από τις θέσεις τους

* Κατά την είσοδο και την έξοδο τους από το χώρο οι θεατές πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις του 1,5 μέτρου

* Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική

* Οι θεατές υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των υπευθύνων του χώρου και να σέβονται τους υγειονομικούς κανονισμούς που έχουν τεθεί από τον Διοργανωτή καθ ‘όλη τη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο.

* Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μετακινήσει θεατές από τις θέσεις τους σε άλλες, αν αυτό θεωρηθεί αναγκαίο για υγειονομικούς λόγους.

* η κάρτα ελεύθερης εισόδου  πρέπει να φυλάσσεται μέχρι το τέλος της εκδήλωσης και να επιδεικνύεται στο προσωπικό του χώρου εφόσον ζητηθεί.

* Οι θεατές δεν επιτρέπεται να φέρουν κατά την είσοδο μπουκάλια, όπλα, αιχμηρά αντικείμενα και ό,τι άλλο θα μπορούσε να αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των θεατών. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα ελέγχου στην είσοδο για λόγους ασφαλείας.

* Η είσοδος αργοπορημένων στις παραστάσεις δεν επιτρέπεται. Η παράσταση δεν έχει διάλειμμα. Αργοπορημένοι θεατές που δεν τους επιτράπηκε η είσοδος δεν δικαιούνται αποζημίωση ή επιστροφή χρημάτων.

* Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους της εκδήλωσης

* O θεατής θα πρέπει να επιδεικνύει αίσθημα ατομικής ευθύνης, να τηρεί τους κανόνες υγιεινής και να συμμορφώνεται με όλα τα παραπάνω.

* Εάν η εκδήλωση αναβληθεί εξαιτίας καιρικών συνθηκών, υγειονομικών αιτιών ή ανωτέρας βίας, θα υπάρξει ανακοίνωση από τον Διοργανωτή για τυχόν επανάληψή της.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας