Εργασία Τοπικά

Συνδικάτο Γάλακτος Ημαθίας – Πέλλας: “Οργάνωση τώρα στους χώρους δουλειάς για την διεκδίκηση μέτρων στην υγεία”

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι ισχυρισμοί που ακούγονται από την κυβέρνηση της ΝΔ για το «πλήρως θωρακισμένο» σύστημα υγείας, αποτελούν «μαγική εικόνα» και επιδιώκουν να κρύψουν πως ο χρόνος που κερδήθηκε με θυσίες από το λαό και τη νεολαία έμεινε ανεκμετάλλευτος. Το σύστημα υγείας παρέμεινε αθωράκιστο και σε πολλές περιπτώσεις σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από πριν.

Τα κενά σε ΜΕΘ, γιατρούς, υγειονομικούς, υποδομές ακόμα και στοιχειώδη μέσα ατομικής προστασίας «φωνάζουν» και δεν καλύπτονται με προσωρινά μπαλώματα. Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία και στις δημόσιες δομές υγείας στου νομούς Πέλλας – Ημαθίας συνεχίζουν να είναι μεγάλες. Ευθύνη έχουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που στήριξαν την εμπορευματοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Ο αγώνας για την υγεία και τη ζωή του λαού και των εργαζομένων

δεν μπορεί να περιμένει!

Το συνδικάτο από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού ενημέρωσε τους συναδέλφους για την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Παρενέβη άμεσα, όπου χρειάστηκε, σε διαλογητήρια, κονσερβοποιεία, σε επιχειρήσεις του κλάδου που είχαν ξεπεράσει τα όρια. Απαίτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας για την υγεία και τη ζωή των συναδέλφων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουμε τα δικά μας μέτρα: να μπούμε τώρα μπροστά στην οργάνωση της πάλης, να σπάσουμε το φόβο, την τρομοκρατία κυβέρνησης και εργοδοσίας. Ό, τι κερδήθηκε την περίοδο της πανδημίας, ακόμα και τα όποια μέτρα πάρθηκαν, έγινε κάτω από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

  • Να μην αποδεχτούμε ότι φταίμε εμείς για την πανδημία. Να απορρίψουμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των καλοταϊσμένων ΜΜΕ.

  • Να μην αποδεχτούμε να πηγαίνουμε στους χώρους δουλειάς και να δουλεύουμε χωρίς μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας.

  • Να μην υποκύπτουμε στην αυθαιρεσία και τους εκβιασμούς του κάθε εργοδότη. Να δημοσιοποιούμε στα κρούσματα, να μην τα αποκρύπτουμε.

  • Να μη μας γίνει συνήθεια τα νοσοκομεία να είναι δίχως υποδομές, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

  • Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την πολιτική της, είναι επικίνδυνη

  • Εμπιστοσύνη στη δική μας δύναμη και οργάνωση, στον δικό μας συλλογικό αγώνα!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων