Κορωνοϊός Κόσμος

Βρετανία – Financial Times: Κρύβουν θανάτους από κορωνοϊό – Υπερδιπλάσιος ο πραγματικός αριθμός

Η πανδημία του κορωνοϊού εκτιμάται πως έχει προκαλέσει έως και 41.000 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Financial Times η οποία βασίζεται στα πιο πρόσφατα δεδομένα της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS), τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες Τρίτη.

Στη Βρετανία, για θεωρηθεί κάποιος θύμα του κορωνοϊού, θα πρέπει να νοσηλευτεί, να διαγνωστεί θετικός και να καταλήξει, εντός του νοσοκομείου. Σε διαφορετική περίπτωση δεν προσμετράται.

Μέχρι και χθες βράδυ, η κυβέρνηση της Βρετανίας κατέγραφε επισήμως 17.337 θανάτους εξαιτίας του COVID-19, επί συνόλου 129.044 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Χιλιάδες είναι τα θύματα που έχουν καταλήξει σε γηροκομεία αλλά και στα σπίτια τους, τα οποία αν συνυπολογιστούν, ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων στις 41.000

Μακάβρια δημιουργική λογιστική

Είναι φανερό, ότι η πανδημία του κορωνοϊού ήταν μία μεγάλη πρόκληση για τις ηγεσίες παγκοσμίως. Η κάθε χώρα ακολούθησε δική της στρατηγική με ποικίλα αποτελέσματα.

Εκεί που τα πράγματα στράβωσαν, κυρίως λόγω της απροθυμίας των ηγετών να πάρουν μέτρα (ΗΠΑ, Βρετανία) αναζητήθηκε τρόπος μετάθεσης ευθυνών. Για τον Τραμπ ήταν πολύ εύκολο, τα έβαλε με όλους, κυβερνήτες πολιτειών, τους Δημοκρατικούς, την Κίνα, τον ΠΟΥ κλπ. και έχτισε γρήγορα ένα αφήγημα με οποίο συσπείρωσε ακόμα μία φορά την ”ψεκασμένη” βάση του.

Στη Βρετανία, ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ρασπούτιν της Ντάουνινγκ Στριτ, Ντόμινικ Κάμινγκς -νόσησαν και οι δύο δημιουργώντας πρωτοφανές κενό εξουσίας στην κυβέρνηση- αναζήτησαν διαφορετικές και πιο διακριτικές λύσεις.

Φαίνεται πως το ”μαγείρεμα” του πραγματικού αριθμού των νεκρών, ήταν η λύση στην οποία κατέληξαν.

banner-article

Ροη ειδήσεων