Γενικά

Παρατείνεται έως τις 16 Μαρτίου η έκθεση φωτογραφίας της διακεκριμένης Ναουσαίας φωτογράφου Κατερίνας Καμπίτη

«Η οδός των φαντασμάτων» (Αίθουσα «Καμίνι», 27/02/2020 – 16/03/2020)

Παρατείνεται έως τις 16 Μαρτίου η έκθεση φωτογραφίας της διακεκριμένης Ναουσαίας φωτογράφου Κατερίνας Καμπίτη, η οποία παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας  με θέμα  «Η οδός των φαντασμάτων», για πρώτη φορά στην πόλη που μεγάλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το  φωτογραφικό αυτό εκθεσιακό γεγονός διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας από τις 27/02/2020 έως και τις 16/03/2020 (Αίθουσα «Καμίνι», ώρες λειτουργίας: 11:00 έως 13:00 και 17:00 έως 20:00). Επισημαίνεται ότι το κοινό θα έχει την ευκαιρία το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου να ξεναγηθεί στην έκθεση από την ίδια την καλλιτέχνη.

«Η οδός των φαντασμάτων» περνά από διάφορα μέρη στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Κίνα και αφηγείται  αλληγορικά σκηνές μιας φανταστικής αστικής πόλης. Εκεί, η μνήμη συναντά τους φόβους, τις προσδοκίες, την αναμονή, την περιέργεια, τη μοναξιά και τα μυστήρια της καθημερινής ζωής, με φόντο την κρίσιμη εποχή. Σ’ ένα περιβάλλον που γίνεται λιγότερο φιλικό, οι άνθρωποι στρέφονται εσωτερικά στον δικό τους, ασφαλέστερο χώρο, που ο χρόνος αναστέλλεται και οι πραγματικότητες μπλέκονται με τους μύθους.

Η σειρά αποτελείται από 71 φωτογραφίες σε αφηγηματική σύνθεση που η καθεμιά μεταβαίνει στην επόμενη,  διατηρώντας συγχρόνως την αυτοτέλεια της. Οι τίτλοι που διατρέχουν τις εικόνες, λειτουργούν αντιστοίχως αυτόνομα για κάθε εικόνα και συνδεόμενοι μεταξύ τους σχηματίζουν φράσεις. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν αληθινά γεγονότα.

Ποια είναι η  Κατερίνα Καμπίτη:

Η Κατερίνα Καμπίτη έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στη Νάουσα. Σπούδασε φωτογραφία στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας  και στο Πανεπιστήµιο της Νέας Υόρκης, ως υπότροφος του ΙΚΥ, για µμεταπτυχιακές σπουδές µε τίτλο (Master’s in Studio Art). Ασχολείται επαγγελµατικά µε τη φωτογραφία  από το 1996, είναι σταθερή συνεργάτης της “Καθημερινής” και των εβδομαδιαίων και μηνιαίων περιοδικών της.

Έχει, επίσης, συνεργαστεί ως φωτογράφος πλατό σε κινηματογραφικές ταινίες των (Α. Κόκινου, “Ο αδερφός µου κι εγώ”,  Λ. Λαζόπουλου,- Γ. Λάνθιµου, “ Ο καλύτερος µου φίλος”, Κ. Γιάνναρη, “Από την άκρη της πόλης”) και έχει διδάξει τέχνη και φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Μουσείο Γκούγκενχαϊµ, ως βοηθός καθηγητής στο πρόγραµµα, “Μάθηση µέσω της τέχνης”, στο Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας της Νέας Υόρκης και σε ΔΙΕΚ της Αθήνας. Φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες όπως: “Η Καθημερινή”, “Ελευθεροτυπία”, “Τα Νέα”, “Το Βήµα”, στα περιοδικά Vogue, “Κ”, “Έψιλον”, ΚΛΙΚ, “Elle”, “Γυναίκα”, “Γαστρονόµος”,“Μετρό”, “Φώτα”, Make, MicroPhoto Video”, Μανδραγόρας, κ.α. και στο βιβλίο “Η Ελλάδα µέσα από την Φωτογραφία” (εκδόσεις Μέλισσα, Αθήνα 2008).  Έχει βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχει παρουσιάσει ατοµικές και οµαδικές εκθέσεις σε Νέα Υόρκη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Νάουσα και Πεκίνο.

banner-article

Ροη ειδήσεων