Βέροια

Πέτρος Μαλιάρας, ο μάγος των μεγάλων συνόλων!

Γνωστή η δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια από τις ερασιτεχνικές σκηνές του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, δουλειά σοβαρή και επίπονη από δασκάλους και μαθητές, που συγκεντρώνει κάτω από τη θεατρική του στέγη πάνω από 400 άτομα.

Αν κάποιος όμως δικαιούται τον τίτλο του σκηνοθέτη που μπορεί να κινήσει μεγάλα σε αριθμό σύνολα μαθητών με μοναδική μαεστρία, αυτός είναι ο Πέτρος Μαλιάρας.

Οι παραστάσεις του μέχρι τώρα, με παιδιά και ενήλικες, το έχουν αποδείξει περίτρανα και το αποδεικνύει και η χθεσινή παράσταση που σκηνοθέτησε με την Ερασιτεχνική Ομάδα Ενηλίκων «Duende».

Το «Ελεύθερο ζευγάρι» του Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε, με το εξαιρετικό του κείμενο, έδωσε την ευκαιρία στον σκηνοθέτη να κινήσει και τους 18 μαθητές του στη σκηνή με την πρωτότυπη και  ρηξικέλευθη σκηνοθετική άποψη να αναπαραγάγει τη φωνή των δύο ηρώων δυνατότερα μέσα από την παρουσία όλων των ηθοποιών. Πώς; Μα αυτό θα το δείτε στην παράσταση!

Πάντως και η σκηνοθετική γραμμή και η ερμηνεία των 18 αλλά και όλοι οι συντελεστές της παράστασης που συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία της, άφησαν το κοινό που γέμισε χθες τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Για την παράσταση μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Παλιότερη συνέντευξη του Πέτρου Μαλιάρα στη Φαρέτρα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας