Νάουσα

Η Ένωση Γονέων Νάουσας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Νάουσας σε πρόσφατη συνεδρίαση του, παίρνοντας υπόψη τη διάχυτη ανησυχία των κατοίκων του Δήμου και των γονέων των μαθητών, συζήτησε το θέμα του Μεταναστευτικού με αφορμή τον ερχομό 193 ατόμων, κύρια οικογενειών στη Νάουσα.

Λαμβάνοντας ως δεδομένη την πολεμική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μας, την συχνή πυροδότηση αντιπαραθέσεων, έχοντας πρόσφατη την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, βλέπουμε πως βρισκόμαστε μέσα στη δίνη εξελίξεων που μόνο ασφάλεια και ειρήνη δεν εμπνέουν.

Ο πόλεμος συμφερόντων για τους δρόμους του πετρελαίου και του εμπορίου, έβαλε και θα συνεχίσει να βάζει τα συμφέροντα των λαών μαζί και του δικού μας, στη μπάντα.

Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό που βλέπουμε μπροστά μας πια, είναι τα θύματα αυτής της δράσης αντίπαλων συμφερόντων που είναι ξένα (πολύ ξένα) για εμάς τους απλούς ανθρώπους.

Σαν συνέπεια των παραπάνω οι πρόσφυγες – μετανάστες έχουν την κατανόηση και την συμπάθεια μας.

Ωστόσο, θέλουμε να πούμε επειδή αρκετά χρόνια τώρα ακούμε για την Ειδομένη και τη Μόρια, ότι εδώ υπάρχει ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ελληνικών Κυβερνήσεων για το ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να πάνε στις χώρες που θέλουν. Είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή τους μετακινούν για να αποσυμφορήσουν τις υπερφορτωμένες περιοχές των συνόρων, των νησιών. Η λύση πιστεύουμε είναι να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν για τους προορισμούς τους.

Στην θέση αυτής της αδιαφορίας χρειάζεται εγρήγορση και δύσκολες αποφάσεις από την Πολιτεία. Στο διάστημα που διαμένουν στον τόπο μας θα πρέπει να διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα δηλαδή στέγη, τροφή, θέρμανση, περίθαλψη και να γίνεται συχνά έλεγχος από αρμόδιες υπηρεσίες της κατάστασης τους. Να ισχύουν κανονικά οι νόμοι της χώρας για παραβατικές πράξεις.

Αν αυτά μπορούν να εφαρμοστούν, η ένταση και οι ανησυχίες που ξεκινούν από τη λογική και γίνονται παραλογισμός, δεν θα μας διχάσουν.

Με την ευκαιρία της σημερινής συνεδρίασης καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει τις σχετικές πρωτοβουλίες, με συναίσθηση της ευθύνης.

Το
Διοικητικό Συμβούλιο

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας