Νάουσα

Ευχαριστήριο Γυμνασίου Κοπανού

Το Γυμνάσιο Κοπανού, ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και το μαθητικό Δυναμικό ευχαριστούν θερμά τον κύριο Χατζηπαυλίδη Δημήτριο για την αφειδώλευτη και γενναιόδωρη προσφορά βαφτικών προϊόντων ελαιοχρωματισμού προκειμένου να φιλοτεχνηθούν δύο αίθουσες του πρώτου ορόφου του Γυμνασίου.

Ευχαριστούν, επιπλέον, και τους δύο τελειόφοιτους μαθητές της Γ ΄  Γυμνάσιου Μπαρδόκ Τζίνι και Παπαθεοδώρου Ραφαήλ για το ακόρεστο φιλότιμό τους, τη διάθεση και τον ενθουσιασμό τους να αναλάβουν την ευθύνη για αυτό το δύσκολο έργο της ζωγραφικής απεικόνισης φυσικών τοπίων στο χώρου του σχολείου. Με συνέπεια, μεράκι, δημιουργικότητα και αγάπη για αυτό που κάνουν αφιέρωσαν το υπόλοιπο των διακοπών τους για το μήνα Ιούνιο προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Πλέον, με εργασίες που έγιναν κατά το σχολικό έτος 2018 – 2019, δύο πανέμορφα τοπία στολίζουν δύο τάξεις της Γ΄ γυμνασίου, ένα χαρούμενο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο και ένα ειδυλλιακό  θαλασσινό με δύο πολύχρωμα αερόστατα φέρνουν τις ομορφιές της φύσης μέσα στην τάξη, προσφέροντας ένα ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον στους μαθητές των επόμενων γενιών.

Τέτοιες πρωτοβουλίες χαιρετίζονται θετικά από όλους μας και συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών τάξεων αλλά και στη συνειδητοποίηση ότι υπάρχει ανθρωπιά και φιλότιμο γύρω μας αλλά και διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά. Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να αποτελούν πρότυπο για τα υπόλοιπα κοινωνικά μέλη. Η προσπάθεια προσφοράς  στο συνάνθρωπο, σε μία ομάδα, σε ένα σχολείο βελτιώνει την κοινωνική ζωή στο σύνολό της  και προσφέρει κοινωνικά οφέλη σε όλους μας και στον καθένα ξεχωριστά, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι είναι απαραίτητο το πέρασμα από το αποξενωμένο «εγώ» στο συλλογικό «εμείς». Και τότε, γίνονται μικρά “θαύματα”!!

Εξάλλου, προσφέροντας ο καθένας αυτό που μπορεί ανακαλύπτει τα χαρίσματά του, τις κρυμμένες και ανεξερεύνητες συχνά δυνατότητές του, οι οποίες μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες μετατρέπονται σταδιακά και με την κατάλληλη καλλιέργεια σε ικανότητες, σε υγιείς δεξιότητες που βοηθούν όχι μόνο το ίδιο το άτομο, όπως εδώ του μαθητές μας, τους μικρούς «ζωγράφους» μας, αλλά και τις όποιες κοινωνικές ομάδες – οικογένεια, φίλους, συμμαθητές, σχολείο – τους δορυφόρους χαρισματικών ανθρώπων που συν – απολαμβάνουν τα οφέλη παρόμοιων δράσεων!!

Ευχαριστούμε όλους θερμά!!!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας