Βέροια Ρεπορτάζ

Η «Πρόσβαση»  γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών με μια συναυλία ευαισθητοποίησης

Παγκόσμια Ημέρα σήμερα κατά των Ναρκωτικών και το Κέντρο Πρόληψης «Πρόσβαση» της ΠΕ Ημαθίας γιόρτασε τη μέρα αυτή, διοργανώνοντας συναυλία με τρία Ωδεία της Ημαθίας στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας.

Συμμετείχαν με τη σειρά που εμφανίστηκαν το Ωδείο «Αριστοτέλης» της Νάουσας, το Ωδείο «Μινόρε» της Αλεξάνδρειας και το Ωδείο Δημητρίου της Βέροιας.

Για το σοβαρό πρόβλημα που αποτελεί τη μεγάλη πληγή των σύγχρονων κοινωνιών, τα ναρκωτικά, αλλά και το ρόλο που πρέπει να παίξει η Πολιτεία με παρέμβασή της, όπως γίνεται με το Κέντρο Πρόληψης της Βέροιας «Πρόσβαση», μίλησαν η ψυχολόγος του Κέντρου Χριστίνα Τσολάκη αλλά και η τ. πρόεδρός του, Νίκη Καρατζιούλα.

Το Ωδείο της Νάουσας με την ορχήστρα του παρουσίασε ένα μελωδικό πρόγραμμα με επιλογές τραγουδιών μεγάλων συνθετών, ξεκινώντας από τον Μάνο Λοϊζο  και περνώντας στη συνέχεια στον Θεοδωράκη, τον Χατζιδάκι και το Σαββόπουλο.

Το Ωδείο της Αλεξάνδρειας στηριγμένο κυρίως στη δροσερή εμφάνιση μιας μικρής παιδικής χορωδίας με ποικίλο ρεπερτόριο, έδωσε την καλύτερη στιγμή του με τον τενόρο του, τον Μιλτιάδη Τζιμούρτο, να τραγουδά το βασικό θέμα από το «Νονό».

Το Ωδείο Δημητρίου, τρίτο στη σειρά, επέλεξε εξαιρετικά κομμάτια, ξεκινώντας από τα «Βεγγαλικά μάτια» του Σέμση, για να περάσει στον «Άμλετ» της σελήνης του Θηβαίου αλλά και σε Θάνο Μικρούτσικο στη συνέχεια. Δεμένη ορχήστρα και πολύ καλές και οι τρεις του φωνές.

Σημαντικό ήταν στη βραδιά ότι υπήρξαν μουσικές παρουσίες και από τις τρεις πόλεις της Ημαθίας, με εξαιρετικά σημαντικό στόχο την ευαισθητοποίηση κατά των ναρκωτικών.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

  

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας