Σχόλια

Σόνια και Βάσω – Δεσμοί αίματος και παιδικές αναμνήσεις

Καθηλωτική χθες η παράσταση «Δάκρυα του χθες – Μνήμες του σήμερα» στο Μουσείο των Αιγών, με πρωταγωνίστρια τη Σόνια Θεοδωρίδου, καλεσμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Ιδιαίτερη συναισθηματική στιγμή μετά το τέλος της παράστασης η συνάντηση της  Σόνιας, της διάσημης βεροιώτισσας καλλιτέχνιδας, με τη Βάσω Ελευθεριάδου – Γαλάνη, με την οποία και φωτογραφίζεται με λαμπερό χαμόγελο.

Τη Βάσω και τη Σόνια τις συνδέουν δεσμοί αίματος κι ένα σωρό παιδικές αναμνήσεις.

Αδελφές οι μανάδες τους, αγαπημένες πολύ οι πρώτες ξαδέλφες, σχεδόν αδελφές, μεγάλωναν κοντά, χτίζοντας τις αυριανές τους αναμνήσεις.

Η Βάσω θέλει να μιλά για τη Σόνια. Για τη μαμά Ευαγγελία που έντυνε τις δυο μικρούλες κόρες της, τη Σόνια και την αδικοχαμένη πριν λίγα χρόνια Μαρία, σαν δυο χαριτωμένα διδυμάκια.

Για το πάθος της Σόνιας να τραγουδά από παιδί και μάλιστα ξένα τραγούδια, χωρίς να ξέρει τότε καμιά ξένη γλώσσα.

Για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της οικογένειας εκείνη την εποχή, που δεν μπορούσε να δώσει κανένα άλλο εφόδιο στη Σόνια πέρα από το φυσικό της ταλέντο, για το πείσμα της να διακριθεί στο τραγούδι και τη σκληρή δουλειά που έκανε χωρίς συμβιβασμούς, για να πετύχει την καταξίωση.

Για τα λόγια του πατέρα της, που της έλεγε πάντα «ναι, να γίνεις τραγουδίστρια, αλλά να γίνεις μοναδική. Μπορείς να το πετύχεις;»

Η Σόνια το πέτυχε. Προσωπικότητα σήμερα διεθνώς αναγνωρισμένη, τιμά την Ελλάδα αλλά και τον γενέθλιο τόπο της, τη Βέροια, με την παρουσία της.

Για την παράσταση μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

far

Φωτογραφίες:  faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων