Βέροια Σχόλια

Η αφιέρωση του μαέστρου της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στη Μελίνα Δαμιανίδου

Με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου συμμετείχε χθες η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στην Εκδήλωση Μνήμης για τα 100 χρόνια της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Πέρα από τα πρώτα ποντιακά τραγούδια που  έπαιξε, τα υπόλοιπα, δροσερά και ανάλαφρα έδωσαν ανάγλυφα το κλίμα της εποχής που μεσουρανούσε ο ελληνικός κινηματογράφος και τα τραγούδια του.

Ανάμεσα στα τραγούδια που ακούστηκαν ένα αφιερώθηκε από τον πλωτάρχη και μαέστρο της Μπάντας στην Πρόεδρο του ΚΕΜΑΕΔ, τη δική μας Μελίνα Δαμιανίδου, που έφερε πριν από τρεισήμισι  χρόνια με πρωτοβουλία της για πρώτη φορά τη Μπάντα στη Βέροια, σε εκδήλωση των παιδιών του ΚΕΜΑΕΔ, στο Χώρο Τεχνών. Εκεί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε ο ίδιος και η Μπάντα τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ και το έργο που συντελείται στο Φορέα μάς εντυπωσίασε.

Ο Γιώργος  Τσιλιμπάρης, ο μαέστρος, τής αφιέρωσε χθες με ιδιαίτερη συγκίνηση το τραγούδι «Ένας ουρανός μ’ αστέρια», χωρίς να παραλείψει να επαινέσει και τη ζεστασιά της φιλοξενίας που αποπνέει πάντα η πόλη μας.

Τον ευχαριστούμε και για τα καλά του λόγια και για την παρουσία της Μπάντας στην πόλη, που ήταν τιμητική.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

(Οι φωτογραφίες είναι και από τις δύο εκδηλώσεις)

banner-article

Ροη ειδήσεων