Βέροια Ρεπορτάζ

Μελίνα Δαμιανίδου, Πρόεδρος ΚΕΜΑΕΔ Βέροιας: «Η Γιορτή της Αναπηρίας είναι Γιορτή της Αξιοπρέπειας»

faretra.info

Δήμητρα Σμυρνή

Η κ. Μελίνα Δαμιανίδου, η ψυχή του «Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες», είπε στη faretra για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας και την εκδήλωση-αφιέρωμα στο Γιώργο Μουζάκη, με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, που οργάνωσε με τόση επιτυχία το «Κέντρο Μέριμνας», στο Χώρο Τεχνών Βέροιας.

«Όσο ζω και υπάρχω και βρίσκομαι στη «Μέριμνα», η λέξη αξιοπρέπεια θέλω να αναβοσβήνει με φωτεινά γράμματα. Δε θέλουμε οίκτο και μεμψιμοιρία, θέλουμε ο κόσμος να νιώθει την προσπάθεια που κάνουμε για ισότιμη αντιμετώπιση. Δε ζητάμε τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Αυτές οι μέρες δεν είναι για να βγάζουμε προς τα έξω τα προβλήματα που η οικονομική κρίση προκαλεί σ’ όλους τους ευαίσθητους κοινωνικά φορείς. Ο κόσμος τα ξέρει αυτά και τα βιώνει.

Μια τέτοια γιορτή, όπως αυτή της αναπηρίας, αποζητά μόνο μια λέξη, τη λέξη αξιοπρέπεια. Γι αυτό κι ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που μας βοηθούν στον αγώνα μας να την επιδιώξουμε. Το δικό μου ευχαριστώ εκπροσωπεί όλους τους γονείς, που προσπαθούν μέσα απ΄ τον εθελοντισμό να βοηθήσουν τα παιδιά να υπάρξουν ισότιμα μέσα’ σ’ αυτήν την κοινωνία.

 faretra.info

Το ότι κάναμε το όνειρό μας πραγματικότητα, να φέρουμε τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στη Βέροια, οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Η δυσκολία στο να γίνει κάτι τέτοιο ήταν μεγάλη, γιατί η Μπάντα επισκέπτεται μόνο πόλεις με θάλασσα. Η επιμονή μας όμως, η ιδιαιτερότητα των παιδιών μας, που προσκαλούσαν την Μπάντα, και όλων εκείνων που μας στήριξαν οικονομικά και ηθικά, οδήγησε στο εξαιρετικό αποτέλεσμα της μοναδικής βραδιάς, που ζήσαμε στο Χώρο Τεχνών, της αφιερωμένης στο Γιώργο Μουζάκη, που τα τραγούδια του γνωρίσαμε, αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θεωρείται η καλύτερη Μπάντα της Ελλάδας. Αποτελείται από 42 άτομα και λειτουργεί συγχρονισμένα σαν ένα, με τυφλή υπακοή στο μαέστρο, τον Κερκυραίο Πλωτάρχη, Γιώργο Τσιλιμπάρη, οποίος τους οργανώνει και τους αγαπά. Στην παράστασή μας μετείχαν καταπληκτικοί τραγουδιστές της Λυρικής Σκηνής, που πάντα συνοδεύουν την Μπάντα. Οι Μωυσίδου, Σαλαπασόπουλος και Σπυράκος .

Συγκινητική η παρουσία του γιού του Γιώργου Μουζάκη, Ζάχου Μουζάκη, μουσικού και μαέστρου, ο οποίος ήρθε μισή ώρα πριν από την εκδήλωση και αναγκάστηκε να φύγει αμέσως μετά, γιατί έχει τη μητέρα του κατάκοιτη. Το βραβείο όμως, που του απονεμήθηκε από τη «Μέριμνα» για πατέρα του, ήταν πολύ σημαντικό γι αυτόν και ήθελε να είναι παρών σ’ αυτήν την ξεχωριστή βραδιά.

 faretra.info

Δίπλα μας, όπως κάθε χρόνο, ο γνωστός Γιώργος Μπελίρης, που φέτος δεν έπαιξε πιάνο λόγω της Μπάντας, αλλά έκανε την παρουσίαση της βραδιάς μαζί με την κ. Ελένη Αναγνώστου και κάποια από τα παιδιά μας. Η Ελένη Αναγνώστου έχει κάθε χρονιά τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσής μας και μαζί με τη Μελίνα Παπαδοπούλου, τη χορογράφο, είναι οι μόνιμοι συνεργάτες μου σε κάθε εκδήλωση της «Μέριμνας» προς τα έξω. Είναι πάντα διπλά μου, με όποιο κόστος, και σ’ αυτούς στηρίζω τα πάντα. Γι αυτό και μπορώ να φέρω τους ανθρώπους που αξίζει να ‘ρθουν στην πόλη. Γιατί ξέρω ότι πίσω μου έχω το δυναμικό, που θα τους αξιοποιήσει σωστά.

Δεν πρέπει να παραλείψω να ευχαριστήσω εκείνους που μας βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης: Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την Περιφερειακή Ενότητα, το Δήμο Βέροιας, την ΚΕΠΑ και την ΚΑΠΑ του Δήμου, το φροντιστήριο «Λέξις» και τον κ. Γεράσιμο Καλλιγά προσωπικά, τον κ. Χρήστο Γιαννακάκη, τους φίλους προέδρους του Ιατρικού και Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, τον Στρατηγό του Β’ Σώματος, τώρα Μεραρχίας, κ. Νομικό, που διέθεσε τη Λέσχη Αξιωματικών για τη σίτιση της Μπάντας, επιχειρηματίες που πρόσφεραν υλικά αγαθά και την κ. Κατερίνα Πολιτίκου, που οργάνωσε ένα εξαιρετικό δείπνο για τη Μπάντα στην «Ελιά».

 faretra.info

Δεν πρέπει επίσης να ξεχάσω τη διακοσμήτριά μου κ. Απλακίδου αλλά και την πρώην Δήμαρχο Βέροιας, κ. Ουσουλτζόγλου, που σε συνεργασία με το «Βέροια-Βόλτα», διέθεσαν έναν υπέροχο ξεναγό, τον κ. Παπαστεργίου, που ξενάγησε τη Μπάντα στη Βεργίνα και στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, τον Γιάννη Καπράρα με τα ηχητικά του, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό του Χώρου Τεχνών, που είναι πάντα στο πλευρό μας σ’ ό,τι κι αν ζητήσουμε. Επίσης ευχαριστώ τον Τύπο και τα sites της Βέροιας, που μας στηρίζουν πάντα και προβάλλουν τον αγώνα μας.

Τέλος, ευχαριστώ θερμά τον Επιστημονικό Διευθυντή της «Μέριμνας», γιατρό νευρολόγο Γιώργο Τσαλέρα, για την προσφορά του, καθώς και όλο το προσωπικό της «Μέριμνας», που δουλεύει ακούραστα για το χατίρι αυτών των παιδιών, που ήταν οι star της βραδιάς, και που όλοι, ακόμη και οι επαγγελματίες μουσικοί, υποκλίθηκαν στο μεγαλείο της προσπάθειάς τους να κερδίσουν την ισοτιμία με αξιοπρέπεια.

Φωτογραφίες: faretra.info

 faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info

 

banner-article

Ροη ειδήσεων