Γενικά

Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη Α΄περιόδου 2019 Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη Α΄ Περιόδου 2019 θα διεξαχθούν στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης (Καλοχώρι), την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, στην αίθουσα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών (1ος όροφος), με ώρα έναρξης στις 9.00 π.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους από την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 έως και την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για συμμετοχή στις εξετάσεις:

  1. Αίτηση στην οποία δηλώνει την κατηγορία που επιθυμεί να εξεταστεί: «ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1» ή «ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ» (χορηγείται από την υπηρεσία)

  2. Ηλεκτρονικό Παράβολο 26 € (e-παράβολο στον κωδ. 5113) ή το παλιό παράβολο από ΔΟΥ (στον ΚΑΕ 3741), για όσες ΔΟΥ εκδίδουν ακόμη τέτοια παράβολα

  3. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια οδήγησης (σε περίπτωση υπηκόων άλλων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, απαιτούνται αποδεικτικάέγγραφα που σχετίζονται με την υπηκοότητά τους και την μόνιμη διαμονή τους),

  4. Υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται από την υπηρεσία), στην οποία ο ενδιαφερόμενος δηλώνει ότι: α) δεν έχει ανακληθεί προσωρινά ή αμετάκλητα προηγούμενη άδεια ραδιοερασιτεχνικού σταθμού ασυρμάτου και β) ο τόπος μονίμου κατοικίας,

  5. Δύο (2) έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου,

  6. Ανταποδοτικό τέλος υπέρ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 6 € (σχετικά στις παρατηρήσεις),

  7. Αποδεικτικό απολυτηρίου τουλάχιστον δημοτικού σχολείου,

  8. Φάκελος από χαρτόνι με αυτιά χωρίς λάστιχο (προμήθεια από βιβλιοπωλείο ή από το κυλικείο της υπηρεσίας μας στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου της Διεύθυνσης).

Ιδιαιτερότητες:

  1. Σε περίπτωση ανηλίκου, υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του με την οποία παρέχεται η συναίνεσή του για την άσκηση των ραδιοερασιτεχνικών δραστηριοτήτων του ανηλίκου (ο ανήλικος πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 ετών και απόφοιτος Δημοτικού σχολείου).

  2. Για την περίπτωση απαλλαγής από τη γραπτή εξέταση στο κεφάλαιο Α΄ «Τεχνικά Θέματα» απαιτείται τίτλος σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμων σχολών αλλοδαπής, κατεύθυνσης ηλεκτρονικής, ή ηλεκτρολογίας, ή τηλεπικοινωνιών (κατατίθεται στην υπηρεσία επικυρωμένο φωτοαντίγραφο, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά).

  3. Τα ΑμΕΑ με ποσοστό 67% και άνω πληρώνουν το 50% του e παραβόλου των 26 € (υπάρχει ειδική επιλογή στην εφαρμογή).

Παρατηρήσεις:

  1. Σε περίπτωση που η υποβολή των πιο πάνω δικαιολογητικών γίνεται από άλλο πρόσωπο, απαιτείται θεώρηση γνησίου υπογραφής στην υποβαλλόμενη αίτηση – εξουσιοδότηση και την υπεύθυνη δήλωση από την αστυνομία ή οποιαδήποτε δημόσια αρχή.

  2. Το ανταποδοτικό τέλος των 6 ευρώ κατατίθεται αποκλειστικά στην Τράπεζα Πειραιώς στο λογαριασμό 6215-030024-719, με καταχωρημένο το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου ραδιοερασιτέχνη στο αποδεικτικό πληρωμής.

  3. Η αίτηση είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=167&docid=519

  4. Η ύλη των εξετάσεων και σχετικά θέματα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=1160&id-&tid-1184

  5. Κατά την ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια οδήγησης (σε περίπτωση αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, άδεια διαμονής).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2310 789 397.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας