Σχόλια

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας δυναμικά στη μάχη της ενημέρωσης και της πρόληψης

 Έχοντας κάνει σημαία τη φράση του Ιπποκράτη «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν», ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας προχωρεί δυναμικά  σε καμπάνιες, όπου η σημασία της πρόληψης αποδεικνύεται πραγματικά πολύτιμη.

Τελευταία σημαντική εφαρμογή της σωτήριας λειτουργίας της πρόληψης για την υγεία ήταν η καμπάνια του ΙΣΗ για τον καρκίνο του δέρματος. Καμπάνια που είχε και τη θεωρητική της πλευρά σήμερα, με μια ημερίδα με τίτλο «Καρκίνος του δέρματος: Πρόληψη – Έγκαιρη διάγνωση –Θεραπεία», όπου ακούστηκαν εξαιρετικές εισηγήσεις, αλλά και την πρακτική της πλευρά χθες, αφού εκλεκτοί δερματολόγοι εξέτασαν δωρεάν 113 πολίτες, που δήλωσαν συμμετοχή σε εξέταση δερματικών σπίλων.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΗ, Βασίλης Διαμαντόπουλος, είπε χαρακτηριστικά χθες το βράδυ στο «Αιγές»,  όπου γινόταν οι δερματοσκοπήσεις των σπίλων: «Ο καρκίνος του δέρματος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν κάποια ημερίδα, ενώ άλλα θέματα γύρω από τον καρκίνο έχουν χιλιοειπωθεί.

Ο νομός μας είναι κατεξοχήν αγροτικός νομός. Από τώρα μέχρι το Σεπτέμβριο οι αγρότες μας είναι συνεχώς εκτεθειμένοι στον ήλιο, πράγμα που τους βλάπτει ανεπανόρθωτα. Γι’ αυτό είναι σωστό να ενημερώσουμε τον πληθυσμό για τους κινδύνους της ηλιακής ακτινοβολίας.»

Στάση που δείχνει την υπευθυνότητα και το ενδιαφέρον του ιατρικού κόσμου του τόπου μας για την υγεία.

Αρωγός, βέβαια, στη συγκεκριμένη καμπάνια και προς τιμήν της, υπήρξε η Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, συνδιοργανώτρια των δράσεων. Το επιστημονικό βάρος όμως και η ευθύνη είναι σαφώς του ΙΣΗ,  ο οποίος δεν θα μας εκπλήξει καθόλου με την διοργάνωση και άλλων ανάλογων σημαντικών εκδηλώσεων στην πόλη μας.

Περιμένουμε με  πολύ ενδιαφέρον, λοιπόν, την επόμενη εκδήλωση.

Για την καμπάνια μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας