Βέροια Πολιτισμός

Με γεύση οπερέτας έπεσε η αυλαία για τις “Εαρινές Συμφωνίες” του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Τελευταία βραδιά για τις «Εαρινές Συμφωνίες» του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, που τις χαρακτήρισε ένα μουσικό εύρος επιλογών από την κλασική και τη ροκ μουσική μέχρι την οπερέτα.

Απόψε οι εκδηλώσεις της εβδομάδας έκλεισαν με μουσικοθεατρική παράσταση, που αγκάλιασε γνωστά και πολυτραγουδισμένα τραγούδια του συνθέτη Κώστα Γιαννίδη με τη μορφή οπερέτας. Τίτλος της “Έτσι είναι η ζωή”.

Με την Μάρω Ρωμανού στην αφήγηση, νέοι καλλιτέχνες, σπουδαστές της κ. Ξ. Τσαβκοπούλου και με την κ. Αρουσάνοβα στο πιάνο, έδωσαν με το γνωστό ύφος της οπερέτας τραγούδια που θύμιζαν μιαν άλλη εποχή, όπου όλα ήταν πιο απλά, ιδιαίτερα στις ανθρώπινες σχέσεις.

Με τη δροσιά, λοιπόν, και την αθωότητα που εκφράζει η εποχή της οπερέτας, η παράσταση θύμισε τραγούδια όπως το «Θα ξανάρθεις», «Μη σε μέλει», και το πολυαγαπημένο του κόσμου «Λίγα λουλούδια, αν θέλεις, στείλε μου» που τα ερμήνευσαν οι  νεαροί καλλιτέχνες χειροκροτούμενοι από το κοινό, που παρακολούθησε την παράσταση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, Πέτρος Ρίστας, εμπνευστής των «Εαρινών Συμφωνιών», σήμερα έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, όχι μόνο με την επιτυχία της όλης διοργάνωσης, αλλά και γιατί οι σημερινοί καλλιτέχνες που έκλεισαν τη βδομάδα ήταν άνθρωποι, κάποιοι μαθητές του, τους οποίους γνώριζε και εκτιμούσε ιδιαίτερα.

Και του χρόνου, λοιπόν, με άλλες, καινούριες «Εαρινές Συμφωνίες»!

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων