Βέροια Ρεπορτάζ

Με διαμαρτυρίες και “Μακεδονία ξακουστή” η παρέλαση στη Βέροια

Η παρέλαση στη Βέροια ξεκίνησε με έναν εξαιρετικό ανοιξιάτικο καιρό και με πολύ κόσμο να έχει από νωρίς καταλάβει τα πεζοδρόμια της Μητροπόλεως.

Παρόντες στην εξέδρα ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι εκπρόσωποι Στρατού και Αστυνομίας και πλήθος δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Άγγελος Τόλκας.

Η παρέλαση, με πρώτους τους βετεράνους της Εθνικής Αντίστασης και τους συλλόγους να ακολουθούν, δεν έδειχνε πως θα ήταν κάτι διαφορετικό από άλλες χρονιές. Όμως τα ποντιακά σωματεία, που στάθηκαν μπροστά στους επισήμους, έξω από το τυπικό της παρέλασης, κοιτώντας τους κατάματα και τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή», δημιούργησαν εκείνο το κλίμα που έκανε και τον κόσμο να χειροκροτά από τα πεζοδρόμια και να τραγουδά μαζί τους.

Η στάση των επισήμων – άλλοι να χειροκροτούν τη διαμαρτυρία κι άλλοι να γίνονται αποδέκτες της αμήχανοι – με τις παράλληλες αντιδράσεις του πλήθους που δυνάμωνε τη φωνή του, έδωσε και το στίγμα της σημερινής παρέλασης.

Η παρέλαση συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, με πρωτοβουλία και άλλων από τους παρελαύνοντες να τραγουδούν, καθώς κατέβαιναν, το ίδιο τραγούδι.

Ένταση δημιουργήθηκε από κάποιους στο τέλος της παρέλασης, καθώς οι επίσημοι κατέβαιναν από την εξέδρα με παράλληλη προστασία της Αστυνομίας. Φραστικές αποδοκιμασίες και χαρακτηρισμοί  για τους κυβερνώντες που υπέγραψαν τη συμφωνία των Πρεσπών, ακολούθησαν για κάποια λεπτά.

far

Φωτογραφίες: faretra. info

   

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας