Βέροια Πολιτισμός

“Ελεύθερος χρόνος – Συλλέκτες και δημιουργοί”. Μια έκθεση που ανοίγει άλλους δρόμους

Εγκαίνια της έκθεσης απόψε «Ελεύθερος χρόνος – Συλλέκτες και δημιουργοί» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας, που δίνει μια άλλη οπτική στη σχέση του χρόνου με τη δημιουργία, μέσα στην φθοροποιό καθημερινότητα.

Η ζωή έγινε τόσο αγχώδης και τόσο εξαρτημένη από το χρήμα – ιδιαίτερα όταν κινείται στα όρια της επιβίωσης – που το να μιλά κανείς για ελεύθερο χρόνο και μάλιστα να τον μετατρέπει σε δημιουργία είναι σπάνιο και επαινετέο.

Κι όμως συμβαίνει, η σημερινή έκθεση το απέδειξε. Στο Φουαγιέ της Στέγης, δέκα συμπολίτες μας και  πέντε του Συλλόγου μοντελιστών  «Πήγασος» εκθέτουν τη δουλειά τους σε γυάλινες προθήκες, αποκαλύπτοντας τις επιλογές τους στη συλλογή ή στη δημιουργία.

Στον μικρό εκθεσιακό χώρο συναντά κανείς κόσμους ξεχωριστούς.  Πετρώματα πολύχρωμα, σπάνιας ομορφιάς, μοντέλα αεροπλάνων λεπτοδουλεμένα πλάι σ’ ένα αρχαίο καράβι, παλιές φωτογραφίες της Βέροιας τεράστιας αξίας, μοντέλα παλιών ρώσικων φωτογραφικών μηχανών, νομίσματα και παράσημα, κομμάτια ξύλου δουλεμένα με θαυμαστή λεπτομέρεια και αγάπη, πορτρέτα φανταστικά αλλά και ιστορικά, λαογραφικό υλικό με πάνω του την πατίνα του χρόνου, είναι εκείνα που αποτελούν το εκθεσιακό υλικό μια πολυποίκιλης θεματολογίας.

Στην έκθεση, που την επισκέφτηκε σήμερα αρκετός κόσμος και ο Δήμαρχος Βέροιας, ζητώντας από τους συμμετέχοντες στην έκθεση και εξηγήσεις γύρω από τη θεματολογία τους, συμμετέχουν οι:

Βαλαχής Γιάννης, Δαμιανίδης Λεωνίδας/ Δάφνη & Μαργαρίτα, Ζέρβας Παναγιώτης, Ζυγουλιάνος Στέργιος, Λάπας Κώστας, Μπιλδιρής Γιάννης, Καμπούρης Γιάννης, Κόβας Γιώργος, Παπαθεοχαρίδης Βαγγέλης και Τυφλίδης Κώστας.

Κι από τον «Πήγασο»: Καλαϊτζόγλου Γιάννης, Καλαμάτας Θεόδωρος, Γιατζόγλου Παναγιώτης, Κουτσούκος Γιώργος και Πρωτόπουλος Θεόδωρος.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή 31 Μαρτίου.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας