Βέροια Πολιτισμός

Οι “Ανθισμένες Ροδακινιές” του ΤΟΒ στο “εκτός χάρτη”. Μαγεύει το ροζ της άνοιξης, του μόχθου και των προσδοκιών

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας εκθέτει τις «Ανθισμένες Ροδακινιές» του, που αποδόθηκαν με τον  φωτογραφικό φακό όσων συμμετείχαν στους διαγωνισμούς των περασμένων χρόνων, στο καφέ «εκτός χάρτη».

Εντυπωσιάζει η καλλιτεχνική ματιά όλων, όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό, που απέδωσαν τα θέματα τους – σύνολο ή λεπτομέρεια – με ιδιαίτερη ευαισθησία.

Η κυριαρχία του ροζ εκτυφλωτική βάφει τους  τοίχους του εκθεσιακού χώρου, που αποδεικνύεται ιδανικός, για να φιλοξενήσει μια τέτοια καλλιτεχνική κατάθεση.

Καθώς οι φωτογραφίες των διαγωνιζομένων των προηγούμενων ετών –  βραβεία, διακρίσεις και απλές συμμετοχές, που όμως καθόλου δεν υπολείπονται – αγκαλιάζουν τρυφερά το χώρο,  τα ζωντανά κλαδιά της ροδακινιάς έρχονται να σμίξουν με την εικαστική τους απεικόνιση σε μια χορευτική αρμονία του ροζ.

Λίγο πιο πέρα τα άνθη μια μανόλιας αποζητούν κι αυτά ένα βλέμμα του επισκέπτη, καθώς υπογραμμίζουν με τη δική τους κατάθεση του ροζ την ανοιξιάτικη έκρηξη της φύσης.

Η γκαλερίστα Βίκυ Παπατζίκου, που φιλοξενεί στο «εκτός χάρτη» την έκθεση, είπε στη faretra.info:

«Δεν μπορεί παρά να θαυμάσει κανείς την ιδέα του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας να διοργανώσει τον διαγωνισμό με θέμα τις ανθισμένες ροδακινιές, αλλά και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, που είναι άκρως καλλιτεχνικό.

Όλη αυτή η ομορφιά που απεικονίζει τη φύση του ημαθιώτικου κάμπου είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας ή καλύτερα του μόχθου των ανθρώπων του αγροτικού κόσμου, αλλά και των προσδοκιών του για καλή παραγωγή και καλύτερες μέρες.

Οι φωτογραφίες του διαγωνισμού, που φιλοξενούνται εδώ  αυτές τις μέρες, αναδίδουν τη χαρά και την αισιοδοξία που φέρνει η άνοιξη με τον ερχομό της.»

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 26 Μαρτίου.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας