Νάουσα

Ενδιαφέρουσες διδακτικές επισκέψεις του Γυμνασίου Κοπανού

Το Γυμνάσιο Κοπανού την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 πραγματοποίησε τρεις ενδιαφέρουσες διδακτικές επισκέψεις για όλες τις τάξεις του σχολείου. Ο Σύλλογος Διδασκόντων πιστός στην αντίληψη ότι οι βιωματικές δράσεις αποτελούν σημαντικό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας πρότεινε τις επισκέψεις και  οι μαθητές με τις οικογένειές τους τις υποστήριξαν με χαρά.

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας. Είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ευρήματα από τις ανασκαφές στην πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας και να περιηγηθούν στους χώρους που βάδισε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν την Ιερά μονή του Αγίου Ιλαρίωνος στους Προμάχους της Πέλλας και βίωσαν με κατάνυξη και συγκίνηση τη ζωή και τη φιλοξενία της μοναστικής κοινότητας και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να πάρουν την ευλογία του πνευματικού της Μονής π. Παϊσίου του Μαθηματικού.

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου αφού προσκύνησαν τον τάφο του Γέροντα Παϊσίου στη Σουρωτή περιηγήθηκαν με δέος και υπερηφάνεια στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

banner-article

Ροη ειδήσεων