Βέροια Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε στη Βέροια το βιβλίο της Σ. Παντελιάδου “Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία”. Ενδιαφέρον και χρήσιμο

Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας παρουσιάστηκε το βιβλίο της Σ. Παντελιάδου « Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία». Ένα βιβλίο όχι μόνο χρήσιμο και ενδιαφέρον αλλά και προϊόν της αγωνίας των γονέων που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα, χωρίς να υπάρχει ένας επιστημονικός οδηγός που θα οδηγήσει με ασφάλεια στη σωστή συμπεριφορά γονείς  αλλά και εκπαιδευτικούς.

Διοργανωτές της εκδήλωσης: Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία & Μαθησιακές Δυσκολίες, το 3ο ΠΕΚΕΣ (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, με την υποστήριξη του Βιβλιοπωλείου ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ.

Ομιλητές οι:

Γεωργία Μπάρου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες

Νικόλαος Γ. Μπίνιας, Διδάκτωρ Ειδικής – Ψυχοκινητικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Marburg Γερμανίας, συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης του 3ου ΠΕΚΕΣ της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Σουζάνα Παντελιάδου, συγγραφέας του βιβλίου, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής – Μαθησιακών Δυσκολιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η κ. Μπάρου, ξεκινώντας από την προσωπική της εμπειρία με τα δικά της δυσλεξικά παιδιά, έδωσε όλη την ένταση που ζει και το ίδιο το παιδί στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί μαθησιακά, αλλά και οι  γονείς που δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κατάσταση.

Δηλώνοντας πως αυτό που έπρεπε να κάνει η πολιτεία το έκαναν οι γονείς, η κ. Μπάρου είπε πως το βιβλίο της κ. Παντελιάδου, ήταν προϊόν της επίμονης παράκλησης των ίδιων των γονέων και πως θα έπρεπε να το διαθέτουν όλες οι βιβλιοθήκες και προπαντός οι σχολικές.

Ο κ. Μπίνιας παίρνοντας το λόγο έδωσε όχι μόνο το σαφές περίγραμμα της δυσλεξίας από την επιστημονική και επαγγελματική του ενασχόλησή του με το πρόβλημα, αλλά και τη σημασία του βιβλίου για τον χώρο της δυσλεξίας, του οποίου βιβλίου έδειξε όχι μόνο την επιστημονική αξία αλλά και την πολύτιμη χρηστικότητά του.

Η ίδια η συγγραφέας  κ. Παντελιάδου έδωσε τους στόχους του βιβλίου της, τον τρόπο γραφής του, τις δυσκολίες που παρουσιάζει αυτός ο ευαίσθητος χώρος των δυσλεξικών παιδιών, αλλά και την προσοχή με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται αυτή η ιδιαιτερότητά τους.

Η εκδήλωση προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον στο πυκνό ακροατήριο της Βιβλιοθήκης.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων