Βέροια Εκδηλώσεις

Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στη Βέροια, από 6 έως 8 Φεβρουαρίου

 

  • CASQUE D’ΟR  του Jacques Becker (1952)

To Casque d’Or μας μεταφέρει στην περίοδο της Belle Époque, με τις ταραχώδεις αγάπες της όμορφης Casque d’Or, σε μια ανέφικτη ιστορία αγάπης, σημαδεμένη από τη μοίρα. Το έργο αυτό παρουσιάζει τη Simone Signoret σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς και ίσως το μεγαλύτερο από τους ρόλους που έχει ενσαρκώσει.

  • LE DOULOS Ο ΧΑΦΙΕΣτου Jean-Pierre Melvilleι (1963)

Ένας πρώην φυλακισμένος σκοτώνει κάποιο φίλο του και κλέβει τα “λάφυρα” μιας ληστείας. Στη συνέχεια αποπειράται να πραγματοποιήσει μια ληστεία αλλά πέφτει θύμα προδοσίας και την τελευταία στιγμή κατορθώνει να ξεφύγει απ’ την σύλληψη από την αστυνομία. Από κει και πέρα αρχίζει ένα άγριο κυνηγητό για την ανακάλυψη του “χαφιέ”. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα του γαλλικού σινεμά με τον Μπελμοντό σε ένα πολύπλοκο ρόλο όπου το αστυνομικό σασπένς μετατρέπεται σε μια κλασσική τραγωδία.

9 MOIS FERME 9 ΜΗΝΕΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗ

Σκηνοθεσία: Αλμπέρ Ντιποντέλ

Η μαύρη κωμωδία του Αλμπέρ Ντιποντέλ που κέρδισε το Σεζάρ καλύτερου σεναρίου με πρωταγωνίστρια την Σαντρίν Κιμπερλέν στο ρόλο μιας καθωσπρέπει και αυστηρής δικαστίνας που μένει έγκυος από έναν επικίνδυνο εγκληματία. Μια τρελή κωμωδία και το βραβείο Σεζάρ καλύτερης ηθοποιού για την Σαντρίν Κιμπερλέν.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας