Βέροια

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ με εκατοντάδες κόσμου να γεμίζει ασφυκτικά το οικογενειακό κέντρο «Κτήμα Γκαντίδη» το βράδυ του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2017.

Την  παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κ. Τόκα Βάσω  μέλος και χορεύτρια του τμήματος παραστάσεων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Δ.Σ ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Β.  τονίζοντας την ανάγκη παρουσίας και συμμετοχής όλων σε κάθε πολιτιστική προσπάθεια, ενώ κάλεσε στο βήμα το Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη Κων/νο για ένα σύντομο χαιρετισμό. Χαιρετισμό απεύθυνε και η βουλευτής Ημαθίας κ. Καρασαρλίδου Φρόσω εξαίροντας το έργο της Ε.Λ.Β. που πάνω από εξήντα χρόνια αποτελεί σχολείο παράδοσης για εκατοντάδες νέους και παιδιά διαφυλάσσοντας την πολιτιστική ποντιακή παράδοση και  κληρονομιά.

Στη συνέχεια παρουσιάσθηκαν  οι πρώτες δυο παιδικές φορεσιές  που εμπλούτισαν την  ιματιοθήκη μας και που δώρισε  στη Λέσχη την μία ο κ. Μαυρίδης Αλέξης και τη δεύτερη ο οβολός των γονέων του ειδικού κουμπαρά που δημιουργήθηκε γι αυτό το σκοπό.

Η βραδιά ξεκίνησε με  τα χορευτικά τμήματα της Λέσχης που  έδωσαν και πάλι το βροντερό παρόν. Η διαδοχική εμφάνιση των συγκροτημάτων αρχαρίων, παιδικού, εφηβικού τμήματος, εντυπωσίασε τους θεατές.

Εκπληκτική παρουσία είχε το τμήμα νταουλιού, όπου παρουσίασαν ένα πρόγραμμα μουσικής πανδαισίας. Το κοινό χειροκρότησε τους νέους μουσικούς αποδίδοντας τα εύσημα στον δάσκαλο του τμήματος κ. Ουσταμπασίδη Δημήτρη.

Αποκορύφωμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρουσίαση του τμήματος παραστάσεων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας. Τα δύο γυναικεία χορευτικά τμήματα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πλημμύρισαν την αίθουσα με κέφι, ζωντάνια και ενθουσιασμό, ενώ το φινάλε ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό με την εμφάνιση των Μωμόγερων που ξεσήκωσαν το κοινό με την εντυπωσιακή τους εμφάνιση και τον ιδιαίτερο χορό τους.

Ο χοροδιδάσκαλος κ. Βαγγέλης Ιντζεβίδης  με τους συνεργάτες του, Μαρία Δεμερτζίδου,  Ελπίδα Κιατικίδου,  Ζωή Κουρούκα και Βάγια Παναγιωτίδου απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η συνεργασία και η σύμπνοια αποδίδει ζηλευτά αποτελέσματα.

Τα χορευτικά τμήματα συνόδευσαν στη λύρα οι: Πασχαλίδου Γεσθημανή  , Καπουρτίδης Κων/νος, Ταυρίδης Νίκος, Κωστογλίδης Νίκος, Μουρατίδης Σωκράτης, στο νταούλι οι  Μωυσιάδης Βαγγέλης, Ασβεστάς Γιώργος, Ουσταμπασίδης  Δημήτρης και στο τραγούδι οι Παπαδόπουλος Λευτέρης, Δεμερτζίδου Μαρία και  Χωραφαΐδου Αθηνά.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς τιμήθηκαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά τους στην ποντιακή παράδοση, ο αυτοδίδακτος και παραδοσιακός οργανοπαίκτης  κ. Μαυρόπουλος Φιλάρετος και ο παλιός χορευτής της Λέσχης κ. Διαμαντόπουλος Γρηγόρης. Την  βράβευση έκαναν  αντίστοιχα ο Έφορος Τμημάτων κ. Θεοδωρίδης Σπύρος και ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Φωτιάδης Φιλοκτήμων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με χορό και τραγούδι όπου έπαιξαν και τραγούδησαν οι: Μιχάλης Καλιοντζίδης, Γιώργος Σοφιανίδης (λύρα –τραγούδι), Ευκλείδης Παυλίδης, Στάθης Γαβρίδης (λύρα–τραγούδι), Δημήτρης Ουσταμπασίδης και Γιώργος Ασβεστάς (νταούλι), Γιώργος Βέργος (αγγείο), Δημήτρης Φουντουκίδης (πλήκτρα).

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη των τμημάτων, τους χοροδιδασκάλους κ. Βαγγέλη Ιντζεβίδη και κ. Μαρία Δεμερτζίδου, τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Δημήτρη Τσιαβό, τους  υπεύθυνους των τμημάτων  κ. Γιάννη Κοτίδη, κ. Έφη Χατζηκυριακίδου, κ. Ελπίδα Κιατικίδου,  κ. Ζωή Κουρούκα,  κ. Βάγια Παναγιωτίδου, τις υπεύθυνες  ιματιοθήκης, τον συντονιστή των τμημάτων κ. Βασίλη Ασβεστά  και κυρίως τους γονείς των παιδιών που είναι πάντα αρωγοί στην προσπάθεια της Λέσχης για την διάσωση και διάδοση του πολιτισμού μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Ημαθίας κ. Καρασαρλίδου Φρόσω, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κων/νος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Λυκοστράτης Βασίλειος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών  κ. Ασλάνογλου Στέλιος,  ο  Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β  κ. Ορφανίδης Γιώργος, ο εκπρόσωπος της 1ης Μεραρχίας  κ. Χοϊλούς Ανέστης,  το μέλος του Δ.Σ της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων κα. Μπαλτατζίδου Δώρα (και Δημοτική Σύμβουλος  Νάουσας), οι πρώην Πρόεδροι της Ε.Λ.Β  κ.  Ζευγαρόπουλος  Λάζαρος, κ. Καπουρτίδης Χαράλαμπος, κ. Μιχαηλίδης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας και πρώην Πρόεδρος της Ε.Λ.Β κ. Κουμπουλίδης Λάζαρος, ο Πρόεδρος  του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» κ. Καγκελίδης Αντώνης, ο Πρόεδρος Τριποτάμου κ. Τσανασίδης Χρήστος,  η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Μελίκης και Περιχώρων κ. Παυλίδου Σοφία, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πλατέος  κ. Τσιπλακίδης Λάζαρος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Νικομήδειας «Αριστοτέλης» κ. Ελευθεριάδης Παντελής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Άνω Ζερβοχωρίου «Ποντιακά Νιάτα» κ. Διαμαντίδης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού κ. Μουρατίδης Αναστάσιος, καθώς και οι εκπρόσωποι των  Πολιτιστικών Συλλόγων: Ποντίων Μακροχωρίου, Λευκαδίων «Τα Ανθέμια»,  Ποντίων Αλεξάνδρειας  και περιχώρων, Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί»,  Ευξείνου Λέσχης Επισκοπής Νάουσας, Αγίου Γεωργίου, Ποντίων Φοιτητών & Σπουδαστών Θεσ/νίκης, Κρητικών Ν. Ημαθίας, Ποντίων Φοιτητών Σερρών, Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης, την εταιρεία «Estia home collection», το Γραφείο Γεν. Τουρισμού Αλατσίδη, την εταιρεία EXPRESS SERVICE, το ξενοδοχείο «ΛΟΖΙΤΣΙ», την εταιρεία Αφοί Ελευθεριάδη, το εστιατόριο «ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ» του κ. Ιντζεβίδη, την κ. Χατζίδη Κατερίνα, τον κ. Θεοδωρίδη Σπύρο, τα ηλεκτρονικά μέσα, pliroforiodotis, verianet, e-pontos, inveria, efxinospontos.gr, pontos-news, veriotis, naouseika nea, imathia live, τοπική αγορά Ημαθίας, 24oresimathia, καθώς και τις εφημερίδες Εύξεινος Πόντος, Ημερήσια και Βέροια.

Χωρίς την στήριξη και την βοήθεια όλων αυτών, δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά.

Τέλος το Δ.Σ. της Λέσχης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αλλά κυρίως να ευχαριστήσει όλους τους φίλους και τα μέλη  της Λέσχης  που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, χόρεψαν και διασκέδασαν,  διατηρώντας το κέφι αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν με τα αντίστοιχα δώρα  είναι τα παρακάτω:

  1. 699 Ένα ετήσιο συμβόλαιο από την οδική βοήθεια EXPRESS SERVICE
  2. 503 Ένα ετήσιο συμβόλαιο από την οδική βοήθεια EXPRESS SERVICE.
  3. 679 Ένα 4ήμερο ταξίδι εντός Ελλάδας για 1 άτομο προσφορά από το Γ.Γ Τουρισμού Α. ΑΛΑΤΣΙΔΗ.
  4. 248 Ένα 4ήμερο ταξίδι εντός Ελλάδας για 1 άτομο προσφορά από το Γ.Γ Τουρισμού Α. ΑΛΑΤΣΙΔΗ
  5. 512 Ένα χαλί προσφορά από το κατάστημα ESTIA HOME COLLECTION προσφορά του κ. Παπαδόπουλου Βασίλη.
  6. 56 Μία εβδομάδα δωρεάν φαγητό από το εστιατόριο ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ του κ. Ιντζεβίδη Αργύρη.
  7. 148 Μία στήλη υδρομασάζ προσφορά της εταιρείας ΑΦΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ.
  8. 519 Μια βραδιά στη σουίτα του ξενοδοχείου LOZITSI προσφορά του κ. Λαζαρίδη Ανδρέα.

Με τιμή

 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γ. Γραμματέας

Σαρημιχαηλίδης Παύλος                                               Τουμπουλίδης Νικόλαος

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας