Βέροια Γράμματα & Τέχνες

“Αβάντι μαέστρο”. Μια δροσερή μουσική παράσταση που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους

Δήμητρα Σμυρνή

Στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο της Βέροιας το Ωδείο της Μητρόπολης παρουσίασε σ’ ένα κοινό μικρών και μεγάλων μια έξυπνη και δροσερή παράσταση με τον τίτλο «Αβάντι μαέστρο», που προκάλεσε ενθουσιασμό, ιδιαίτερα στον παιδικό κόσμο.

Μια ομάδα μουσικών είχε την πρωτοβουλία να σμίξει τη θεατρική πράξη με τη ζωντανή μουσική, οδηγώντας σε μια παράσταση βιωματικής μάθησης, που αποτελεί για τα σχολεία που την καλούν μια διαφορετική οπτική πρόσληψης της μουσικής παιδείας.

Η παράσταση δόθηκε πρώτα στη Νάουσα, όπως είπε ο Διευθυντής του Ωδείου κ. Γιώργος  Ορδουλίδης, με παρόντα το Μητροπολίτη, όπου προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των παιδιών.

Ένα έξυπνο κείμενο, γραμμένο από τη Λίζα Κωνσταντοπούλου, η οποία και σκηνοθέτησε την παράσταση, έδωσε την ευκαιρία στη χαρισματική Μέλινα Γαρμπή, που υποδύθηκε την επεισοδιακή δημοσιογράφο, να δέσει σ’ ένα ιδιόρρυθμο ντουέτο με το Θεόφιλο Σωτηριάδη, το μαέστρο μιας μπάντας σαξοφώνων, που, μέσα από τους ζωντανούς διαλόγους του, οδήγησε σ’ ένα μάθημα μουσικής, που όχι μόνο δεν κούρασε, αλλά κύλησε ανάλαφρα προκαλώντας ευχάριστα συναισθήματα.

Δίπλα στον Θεόφιλο Σωτηριάδη (μαέστρο και σοπράνο σαξόφωνο και καθηγητή του Ωδείου της Μητρόπολης), ο Άγγελος Λαμπαδαρίδης (άλτο σαξόφωνο), ο Αντώνης Φωτιάδης (τενόρο σαξόφωνο), ο Γιάννης Πάλλας (βαρύτονο σαξόφωνο), και ο Δημήτρης Ρόμπος (κρουστά), όλοι εξαιρετικοί  μουσικοί.

Η παράσταση ανέδειξε την ιστορία του σαξόφωνου και έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να χαρεί όλες τις δυνατότητές του, καθώς περνούσε με το κουαρτέτο των πνευστών και τα κρουστά του, από το «2ο βαλς του Σοστακόβιτς» και το «Μπολερό» του Ραβέλ, σε κινηματογραφική μουσική ( «Ροζ Πάνθηρας», «Πράκτωρ 007»), φτάνοντας μέχρι το Μάνο Χατζιδάκι.

Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν μεγάλη. Όχι μόνο παρακολούθησαν απνευστί την παράσταση, αλλά και κάποια χόρεψαν και μάλιστα στο τέλος υπέβαλαν ερωτήσεις για το σαξόφωνο!

Η παράσταση, λοιπόν, θα μπορούσε να παιχτεί ανεπιφύλακτα σε σχολεία της πόλης αλλά και του νομού γενικότερα, γιατί διαθέτει λόγο, μουσική δεξιοτεχνία, χιούμορ και επιτέλους διδάσκει χωρίς να κουράζει!

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Ροη ειδήσεων