Εκδηλώσεις Κοινωνία Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Τέρμα στις κάλπικες ελπίδες – Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αύγουστος 2017 

Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6:30 μ.μ.

Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλ. Αριστοτέλους 

 

Κυβέρνηση – ΣΕΒ – ΕΕ – ΔΝΤ στρώνουν το έδαφος της επόμενης λεηλασίας!

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!

 

           Όσο η οικονομία είναι σχεδιασμένη να υπηρετεί τα κέρδη και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ο λαός δεν πρόκειται να δει χαΐρι και προκοπή, όποια κυβέρνηση και αν είναι στο τιμόνι είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερά.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με κάλπικο αφήγημα περί “εξόδου από τα μνημόνια” και «δίκαιης ανάπτυξης» επιδιώκει πιο αποφασιστικά και συναινετικά την υλοποίηση της 2ης αξιολόγησης και την προετοιμασία των νέων μέτρων. Αυτό που τους «καίει» είναι να εξασφαλίσουν τη λαϊκή συναίνεση προκειμένου να μαζευτεί και να διοχετευθεί χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση και την αύξηση της κερδοφορίας του.

Ξέρουμε πια καλά τι σημαίνει «δίκαιη ανάπτυξη». Τη βιώνουν καθημερινά οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στον Καρυπίδη που παραμένουν για 15 μήνες απλήρωτοι, οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι με το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές, τη ζουν καθημερινά οι χιλιάδες άνεργοι χωρίς ταμείο ανεργίας, οι συνταξιούχοι με τις πετσοκομμένες συντάξεις. Ακόμα και σε κλάδους που «πάνε καλά» ή «έχουν δουλειά» για τους εργαζόμενους μόνο θυσίες έχει: Στα διαλογητήρια δουλεύουν ατέλειωτες ώρες, στα κονσερβοποιία εντατικοποιείται η εργασία, οι εργαζόμενοι εξαντλούνται, μετράμε δεκάδες αδήλωτα εργατικά ατυχήματα και όλα αυτά για μισθούς ψίχουλα. Στον τουρισμό και φέτος «σπάσαμε ρεκόρ» επισκέψεων… την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου μετράνε κάθε χρόνο καινούργιες απώλειες, εντατικοποίηση της δουλειάς, χειρότερες συνθήκες, μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία.

Και έπεται συνέχεια….

  • Οι εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον «πλούτο» των ευέλικτων μορφών εργασίας, της εντατικοποίησης, της απόλυσης σε στρατηγικούς κλάδους και επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιούνται.
  • «Δίκαιη ανάπτυξη» παρατηρούμε στο Δημόσιο που συρρικνώνεται και λειτουργεί όλο και πιο βαθιά με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, με τους εργαζόμενους εκεί να «απολαμβάνουν» μείωση μισθών, «αξιολόγηση» και κινητικότητα, περιστολή δικαιωμάτων – όπως άλλωστε και το σύνολο του λαού μας με τις αυξήσεις φωτιά σε ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, φορολογία.
  • Χτύπημα των συνδικάτων, της συλλογική δράσης με τις ανατροπές που φέρνει στο νόμο που αφορά τα συνδικάτα. Με την απαγόρευση των απεργιών και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς
  • Κατακρεούργηση των προνοιακών επιδομάτων σε λαϊκά νοικοκυριά,
  • Ανώτατο όριο στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο τομέα,
  • «Επανυπολογισμό» δηλαδή νέα μείωση των συντάξεων,
  • Πλήρη εφαρμογή του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμώνγια τα «κόκκινα» δάνεια, «απελευθέρωση» επαγγελμάτων, εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων, τη μείωση του αφορολόγητου.

Η επίθεση αυτή αφορά κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη. Πρόκειται για ξετσίπωτο ψέμα πως δεν θα έρθουν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Αυτή την «ανάπτυξη» θα προβάλει η κυβέρνηση στη μεγάλη «γιορτή» της ΔΕΘ. Ποιος τελικά έχει όφελος από αυτή την ανάπτυξη; Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει και θα συνεχίσουν να πληρώνουν με θυσίες «την έξοδο από την κρίση», από την άλλη βιομήχανοι και μεγαλοεπιχειρηματίες τρίβουν τα χέρια τους: επιδοτήσεις, φοροελαφρύνσεις, μισθοί ψίχουλα – εργατικό κόστος ελάχιστο. κ.α.

Αυτών τα συμφέροντα θέλει να προστατέψει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με όποιον τρόπο: από τη μια ψηφίζει και διατηρεί αντιλαϊκά μέτρα και από την άλλη εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς συμμετέχοντας πρόθυμα και ενεργά σε όλους τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στην περιοχή. Έχει νομιμοποιήσει την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, προχωράει σε επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα, συμμετέχει ενεργά σε στρατιωτικές και ναυτικές ασκήσεις στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα με τη Ρωσία, συμμετέχει σε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πραγματικό ολοκαύτωμα στους λαούς της Ευρώπης και γενικότερα.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί  τους εργαζόμενους τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, στις γυναίκες και τους νέους να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία και να ενισχύσουν τους αγώνες.

Ο λαός ΔΕ δοκίμασε ακόμα τη δύναμη του.

Μεγάλοι και δυνατοί θα μοιάζουν όσο είμαστε γονατισμένοι

  • Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας.
  • Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.

Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες.

Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 4ων μνημονίων. Επαναφορά των ΣΣΕ. Συμβάσεις κλαδικές με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες μας να επιτρέπουν να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

Δεν υπάρχει χρόνος για απογοήτευση και μοιρολατρία Είναι ώρα οργάνωσης και αγώνα.

Με μαζικά συνδικάτα, με συλλογική λειτουργία και δράση για όλα τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, με γερή οργάνωση στους χώρους δουλειάς – σχέδιο – συντονισμό – αποφασιστικότητα στη πάλη, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

 

Η ανοχή και η σιωπή δεν ωφέλησαν.

 Τέρμα στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται.

Αυτή, αν κι όταν θα έρθει, θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια.

 

Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6:30 μ.μ.

Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλ. Αριστοτέλους 

Αναχώρηση Λεωφορείων: 4:30μμ από το Εργατικό Κέντρο

Δηλώσεις συμμετοχής: 2332022230

banner-article

Ροη ειδήσεων