Εργασία Νάουσα

Καταγγελία του Σωματείου Διαλογής – Ψύξης Νάουσας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ – ΨΥΞΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΤΗΛ: 2332022230 – 6973312771

Καταγγέλλουμε:

  • Την εργοδοσία των επιχειρήσεων «ΖΟΥΡΑ» η οποία για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, επιστρατεύει μπράβους με απώτερο σκοπό να σπάσει τη συμμετοχή τους στην απεργία για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους (καταβολή δεδουλευμένων, θέσεις εργασίας κ.α.).
  • Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία διατηρώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ουσιαστικά μονιμοποιεί τις εργασιακές σχέσεις – ζούγκλα που επικρατούν και στις μονάδες του «ΖΟΥΡΑ». Στέλνει μάλιστα τον κατασταλτικό μηχανισμό στην υπηρεσία του εργοδότη απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Αυτές οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η υλοποίηση της αντεργατική πολιτικής πηγαίνει μαζί με την καταστολή, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Είναι προάγγελος των προθέσεων της κυβέρνησης για το τσάκισμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων για την «Τρίτη αξιολόγηση» από τους δανειστές.

Απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, ατελείωτα και εξαντλητικά ωράρια, λιποθυμίες, ατυχήματα που δε δηλώνονται, συνθήκες γαλέρας και εκφοβισμού τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, τα ζούμε και εμείς στα διαλογητήρια επεξεργασίας φρούτων εδώ στην περιοχή μας. Η εργοδοσία δείχνει την αυθαιρεσία της σε όλους τους χώρους δουλειάς, η στάση της είναι ενιαία. Η απάντηση μόνο μία: αγώνας και ταξική αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις «ΖΟΥΡΑ» που δίνουν ένα πολύμηνο αγώνα, παλικαρίσιο και με ψηλά το κεφάλι, για το δικαίωμα στη δουλειά. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα τους. Καταδικάζουμε εργοδοσία, κυβέρνηση και τους μηχανισμούς τους που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να διασπάσουν την ενότητά τους και να υπονομεύσουν τον αγώνα τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ.

28/7/2017

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων