Απόψεις Βέροια

“Οδός Αγίου Δημητρίου. Δημαρχιακό μέγαρο Δήμου Βεροίας” γράφει ο Δημήτρης Κουκούδης

Ο κυκλοφοριακός κόμβος, που μελετήθηκε για προσωρινή στάση αυτοκινήτων, προς εξυπηρέτηση της λειτουργίας των υπηρεσιών, είναι κατειλημμένος μονίμως από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ο κόμβος αυτός έχει φτιαχτεί για την ανάγκη προσωρινής  και ολιγόλεπτης στάθμευσης αυτοκινήτων – μεταφορικών μέσων.

Δηλαδή:

Για να σταματήσει κάποιο ασθενοφόρο σε ώρα ανάγκης.

Για να σταθμεύσει όχημα  που μεταφέρει άτομο με ιδικές ανάγκες. Γι αυτό υπάρχει η σχετική ράμπα σ’ αυτήν την είσοδο του Δημαρχείου.

Για να σταθμεύσει κάποιο μικρό λεωφορείο, ή κάποια αυτοκίνητα επισήμων επισκεπτών του Δήμου. Από αυτήν την είσοδο, απέναντι από την σκάλα ανόδου, είναι η επίσημη είσοδος του κτίσματος εξάλλου.

Για να γίνεται φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων και αντικειμένων, από και προς το Δημαρχιακό κτήριο.

Διότι, αν δεν υπήρχε αυτή η μέριμνα, όλες οι ανωτέρω ανάγκες προσωρινής ολιγόλεπτης στάθμευσης,  θα γινόταν καταμεσής της οδού Αγίου Δημητρίου και φυσικά στο ρεύμα καθόδου της οδού Μητροπόλεως, σταματώντας την κυκλοφορία, όπως και γίνεται φυσικά, αφού έχει καταστεί παρκινγκ πολυτελείας κάποιων συμπολιτών μας, που το κάνουν απλά γιατί …μπορούν!!!

Είναι περιττό να ανατρέξουμε σε αναλύσεις συμπεριφοράς  …

Απορίες που γεννιούνται από αυτήν την εικόνα θα μπορούσαν να είναι:

1) Γιατί ο χώρος αυτός, που είναι χαρακτηρισμένος κοινόχρηστος,  είναι παρανόμως μονίμως κατειλημμένος από αυτοκίνητα;  (ίδια τις περισσότερες φορές)

2) Ποιοι είναι αυτοί, που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε συνεχή παράταξη,γνωρίζοντας ότι θα δεν τους επιδοθεί πρόστιμο, απολαμβάνοντας δωρεάν θέση στάθμευσης  σε δημόσιο χώρο;

3) Αν είναι δημόσιος και δωρεάν χώρος στάθμευσης,  γιατί δεν γίνεται γνωστό στους δημότες, να παρκάρουμε κι εμείς που έχουμε κοντά τις δουλειές μας, όπως προφανώς και οι ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων;

4) Αν όντως είναι κοινόχρηστος ο χώρος και καταστρατηγείτε η χρήση του και ο ρόλος που έχει  αυτός ο κόμβος – παράδρομος, γιατί η δημοτική αστυνομία επιλεκτικά δεν εφαρμόζει τα… αυτονόητα και στα εν λόγω οχήματα;;;

5) Γιατί παρκάρουν τόσο προκλητικά τα αυτοκίνητά τους οι συμπολίτες μας και διακόπτουν την ροή της παράπλευρης κυκλοφορίας με την ανοχή των υπηρεσιών που ρυθμίζουν αυτές τις χρήσεις;;;

Εκτός κι αν ο Δήμος,  πλέον, αποφασίσει να παρκάρουμε όπου βρούμε κι όπου μας βολεύει, κοντά στην δουλειά μας κυρίως, και δεν λαμβάνουμε υπόψη μας καμία προβλεπόμενη απαγόρευση. Όλοι μας όμως!

Όχι όλοι,  πλην Λακεδαιμονίων ….

Εκτός κι αν κάνω λάθος και δεν είναι έτσι, ή έτσι ακριβώς .!!!!

Δημήτρης Κουκούδης

Αρχιτέκτων

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας