Κόσμος Σχόλια

Η φωτογραφία που κατέβασε το fb σαν… πορνό!


Το τι εργαλείο είναι το facebook, στα χέρια τίνων είναι, πως το χρησιμοποιούν και κυρίως πως θα το χρησιμοποιήσουν στις κρίσιμες, τις οριακές κοινωνικοπολιτικές στιγμές, δεν είναι σε όλους άγνωστο, είναι πολλοί οι υποψιασμένοι, πολλοί κι’ αυτοί που έχουν ξεκάθαρη θέση γι’ αυτό, άλλωστε έχουμε κάποιες ενδείξεις κατά διαστήματα, όπως το κατέβασμα πρόσφατα σαν φωτογραφίας πορνό, της μεγαλύτερης αντιπολεμικής κραυγής, της βραβευμένης με Πούλιτζερ φωτογραφίας Ιστορικό ντοκουμέντο του Βιετναμέζου φωτογράφου Nick Ut Cong Huynh 1972 που δείχνει το κοριτσάκι να τρέχει γυμνό μαζί με άλλα παιδάκια και να ουρλιάζει από τον πόνο και τον τρόμο μετά τους βομβαρδισμούς με ναπάλμ από τους Αμερικάνους!

Ηλίας Ι. Προκοπίου

Σημείωση Φαρέτρας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ  ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook υπαναχώρησε στην απόφασή του να λογοκρίνει την πασίγνωστη, βραβευμένη φωτογραφία της μικρής Βιετναμέζας που τρέχει γυμνή στον δρόμο του χωριού της, με την οδύνη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, μετά από μια επίθεση των Αμερικάνων με ναπάλμ, το 1972.

 Η διαγραφή της φωτογραφίας από πολλές σελίδες χρηστών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. “Αποφασίσαμε να αποκαταστήσουμε τη φωτογραφία εκεί απ’ όπου γνωρίζουμε ότι αφαιρέθηκε” ανέφερε μια εκπρόσωπος της εταιρείας. Όπως είπε, το Facebook έλαβε υπόψη του τις αντιδράσεις των χρηστών και “την ιστορική σημασία” της εικόνας αυτής.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας