Ειδήσεις με Διάρκεια Πολιτισμός

Ο Γιώργος Τσακίρης στον ΔΙΟΓΝΗΤΟ στην Άφυτο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, εγκαίνια έκθεσης 14 Ιουλίου

 Ο Σύνδεσμος Φίλων Λαογραφίας και Παράδοσης Αφύτου,

σε συνεργασία με τον Αφυτιώτη Γλύπτη-Αναπληρωτή καθηγητή της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Θανάση Πάλλα και την Καλλιτεχνική ομάδα ΦΛΕΓΡΑ, εγκαινιάζει  στις 14 Ιουλίου 2016, στις 20.30 στο εκθεσιακό χώρο

ΔΙΟΓΝΗΤΟΣ στην Αφυτο Κασσάνδρας Χαλκιδικής,

την ατομική έκθεση του Ζωγράφου-Καθηγητή και Διευθυντή του 3ου Εργαστηρίου της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. ,

ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ,

με τίτλο «2000  – 2016, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ -ΣΧΕΔΙΑ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ».

Ο Γιώργος Τσακίρης εργάζεται από αρκετά χρόνια ήδη με αντικείμενο κυρίαρχο την οργανική και βιολογική ανάπτυξη. Η έρευνά του περιλαμβάνει επεμβάσεις σε «αγρούς», «κήπους», «λίμνες», «θερμοκήπια», «ενυδρεία», «εκτροφείο σαλιγκαριών», «χειμερία νάρκη των βατράχων» κ.λ.π.. Αυτή η οργανική και βιολογική ανάπτυξη συνιστά η ίδια την παράσταση της, την οποία ο καλλιτέχνης, εγκαθιστά στις γλυπτικές, τεχνικές της συνθήκες.

Ο Γιώργος Τσακίρης γεννήθηκε στα Γιαννιτσά, σπούδασε στην αρχή ηλεκτρονικά και στη συνέχεια στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας Ζωγραφική και Χαρακτική.

Είναι καθηγητής και διευθυντής του 3ου εργαστηρίου Ζωγραφικής, στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει δείξει το έργο του σε 38 ατομικές εκθέσεις και σε πλήθος ομαδικών σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Αίγυπτο, Ελβετία, Τουρκία, Ισπανία κ.α..

Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Biennale, Fuar, όπως και σε πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Στην Τελευταία του αυτή ατομική έκθεση υπάρχουν εγκαταστάσεις, όπου αναπτύσσεται η διαδικασία της φθοράς όπως σχέδια και ζωγραφική.

Εκθεσιακός Χώρος: ΔΙΟΓΝΗΤΟΣ, Αφυτος, Κασσάνδρα, Χαλκιδική.

Εγκαίνια: Πέμπτη 4-7-2016.
Διάρκεια έκθεσης :14-7-2016 εως 31-7-2016.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23740-91611, 6989773792, 6944783524

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας