Παιδεία Τοπικά Υγεία

Ενημέρωση από κτηνίατρο για τα αδέσποτα ζώα και τις ζωο-ανθρωπονόσους στο Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων

Μία συναρπαστική, ευκολομνημόνευτη παρουσίαση για τα αδέσποτα ζώα και τις ζωο-ανθρωπονόσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ριζωμάτων – Δασκίου – Σφηκιάς, την περασμένη Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Παιδείας με τίτλο «Άνθρωποι και ζώα –σχέση αμφίδρομη», το οποίο υλοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος.  Η κτηνίατρος κα Φωτεινή Κίκα, προσκεκλημένη των δασκάλων της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού κ.κ. Γεωργίου Τσακιρίδη και Κωνσταντίνου Μάρα και αγγλικής Δημητρίου Χατζηνικολάου, μίλησε για τα αδέσποτα ζώα και τις ασθένειες που μεταδίδονται από κατοικίδια, οικόσιτα ή άγρια ζώα στον άνθρωπο.

Η κα Κίκα, με την χρήση διαφανειών και αξιοποιώντας τις εμπειρίες των παιδιών, εκμαίευσε στην ουσία από τα παιδιά την ενδεδειγμένη φροντίδα για τα αδέσποτα και την στοργή με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζουν τα κατοικίδια, ώστε να μην υπάρχουν αδέσποτα στο μέλλον, καθώς και συναφή θέματα (εμβολιασμούς, στειρώσεις, «υιοθεσία» αδέσποτων ζώων κ.τ.ό.).

Poster

Παράλληλα, με ευχάριστο, διαλογικό τρόπο, υπέδειξε τρόπους προλήψεως και προστασίας από ασθένειες όπως η λύσσα, ο εχινόκοκκος, η λεπτοσπείρωση και ο μελιταίος πυρετός (βρουκέλλωση).

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στην διαμόρφωση των συμβουλών και τις αφομοίωσαν, αφού, όπως αποδείχθηκε σε λίγες ημέρες, όταν τα παιδιά διδάχθηκαν σε σχετικό μάθημα τα όσα είχαν συζητήσει, θυμήθηκαν τα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση με την χαριτωμένη φράση «Και αυτό μας το είπε η κυρία κτηνίατρος»!

Οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ριζωμάτων ευχαριστούν θερμά την κυρία Φωτεινή Κίκα για την ωραία, μαθητοκεντρική διάλεξη που είχε την ευγενή καλοσύνη να δώσει αφιλοκερδώς.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Μιχαήλ Αθ. Μπούρας

 

banner-article

Ροη ειδήσεων