Βέροια

Η τριήμερη εκπαίδευση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας

Η Π.Υ. Βέροιας στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού της πραγματοποίησε την τριήμερη ετήσια εκπαίδευσή της στις  4,5 και 6 Απριλίου 2016.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης περιλάμβανε :

Την πρώτη ημέρα: i) από Ω/08:30 μέχρι Ω/10:30 σε θέματα ηλεκτρισμού, ηλεκτρικών δικτύων-υποσταθμών και φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων από τους κ. Μπογαδαμπεϊδη Νικόλαο & κ. Καραμανλίδη Νικόλαο, υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ και ii) από Ω/10:30 μέχρι   Ω/14:00 σε θέματα παροχής Α΄ Βοηθειών σε εγκλωβισμένα  άτομα από σεισμούς κλπ,  καθώς επίσης και σε θέματα απεγκλωβισμού – μεταφοράς τραυματιών από τροχαία  ατυχήματα από την κα Λιούλια Χρυσούλα Προϊσταμένη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακό Τμήμα Βέροιας.

Την δεύτερη ημέρα: άσκηση ετοιμότητας από Ω/08:30 μέχρι Ω/14:00 στο Γ. Νοσοκομείο
Ημαθίας  με αντικείμενο τη κατάσβεση  πυρκαγιάς και την διάσωση   εγκλωβισμένου ατόμου από το χώρο του Νοσοκομείου.
Στην άσκηση η οποία διεξήχθη παρουσία και του Προϊσταμένου του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Περ. Εν. Ημαθίας κ. Μπαρμπαρούση  Γεωργίου,   έλαβε μέρος όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας και του ΕΠΣ Μακεδονίδος με δύο οχήματα, υδροφόρα και ένα βοηθητικό, η ΕΛ.ΑΣ , το ΕΚΑΒ, η ομάδα πυρασφάλειας του Γ. Ν. Ημαθίας ,προσωπικό του Γ. Νοσοκομείου Ημαθίας καθώς και τεχνικό προσωπικό της ΔΕΔΔΗΕ.

Σκοπός της άσκησης η βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης και λοιπών φορέων , καθώς και η διαπίστωση του βαθμού συνεργασίας του προσωπικού του Π.Σ. με το  προσωπικού το Νοσοκομείου.
Η άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, είχε σαν αποτέλεσμα η άσκηση να περατωθεί με απόλυτη επιτυχία και να εξαχθούν θετικά συμπεράσματα.

Την τρίτη ημέρα: πρακτική εκπαίδευση  από  Ω/08:30 μέχρι Ω/10:00 απεγκλωβισμού  ατόμου από Ι.Χ., το οποίο παραχώρησε για τις ανάγκες της εκπαίδευσης το «Κέντρο ανακύκλωσης Οχημάτων- Εμμανουηλίδης Θεμιστοκλής», από Αξιωματικό της Υπηρεσίας μας  Πυραγό  Χονδροματίδη Παναγιώτη ,ii)  θεωρητική εκπαίδευση  από Ω/10.00 μέχρι Ω/10:45 σε  θέματα  Νομοθεσίας  πυρασφάλειας-ΠΣΕΑ-ΕΚΑ από Αξιωματικό της Υπηρεσίας μας  Πυραγό  Χονδροματίδη Παναγιώτη , iii) θεωρητική εκπαίδευση από Ω/10.45 μέχρι Ω/11:30 σε θέματα μεταφοράς Επικίνδυνων Υλικών από Αξιωματικό της Υπηρεσίας μας Πυραγό Θεοδώρου  Νικόλαο και  iv) θεωρητική-πρακτική  εκπαίδευση από Ω/11:30 μέχρι Ω/13:30  σε  θέματα επέμβασης για τον  απεγκλωβισμό ατόμων από υβριδικά οχήματα-πυρκαγιά σε  υβριδικό  όχημα από υπαλλήλους  της εταιρίας “Α. ΠΟΔΑΣ Α.Ε.Ε.”.
Βέροια 7 Απριλίου 2016

Ο Διοικητής

Αλέξανδρος Σ. Κουβακάς

Επιπυραγός

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας