Επιστήμη Τοπικά

Α’ Λυκείου Ριζωμάτων Ημαθίας. Ηλεκτρονικό “παράθυρο” με τις άκρες της Ευρώπης!

Κανάρια Νησιά, Ισλανδία, Γαλλία, Ιταλία σε ζωντανή σύνδεση με το σχολείο των Ριζωμάτων!!!

Ένα ηλεκτρονικό «παράθυρο» ένωσε αυτή τη σχολική χρονιά την Α’ Λυκείου των Ριζωμάτων με τις άκρες της Ευρώπης. Κάθε μήνα οι Έλληνες μαθητές μιλούν σε τηλεδιάσκεψη με συνομήλικούς τους στη Santa Cruz της Τενερίφης, στο Αkureyri της Ισλανδίας, στην πόλη Vouziers της Γαλλίας, στο Rimini της Ιταλίας με το πρόγραμμα SKYPE και το ETWINNING LIVE. Οι μαθητές μας ανταλλάσουν πληροφορίες για τo σχολείο και τον τόπο τους. «E-window» είναι ο τίτλος του προγράμματος και μία από τις δραστηριότητες είναι η διαφήμιση του τόπου μας ως τουριστικού προορισμού με το βιντεάκι που έφτιαξαν οι μαθητές μας με θέμα: Ο τόπος μου.

Με γλώσσα εργασίας τα Αγγλικά, οι μαθητές μας πληροφορήθηκαν από τους μακρινούς συμμαθητές και είδαν φωτογραφίες από το Βόρειο Σέλας, από τις παραλίες της Τενερίφης και τα όμορφα Vouziers και Rimini.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές: Βλαχόπουλος Θωμάς, Κικής Κων/νος, Κρομμύδα Αθανασία, Μελιόπουλος Νικόλαος, Μελιοπούλου Ελισάβετ, Πατρίκα Ελένη, Πατρίκας Αθανάσιος, Συρόπουλος Νικόλαος, Ταλιώνας Ηλίας, Τσιάντας Στέργιος, Χειμώνας Θωμάς. Τη δράση συντονίζει η εκπαιδευτικός Κυριακίδου Άννα.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας