Νάουσα

Σωματείο Διαλογής και Ψύξης Νάουσας: Η παρέμβασή μας στον ΟΑΕΔ έφερε αποτέλεσμα

Στις επιχειρήσεις διαλογής, τυποποίησης, ψύξης αγροτικών προϊόντων απασχολούνται πολλοί φτωχοί αγρότες – αγρότισσες εποχικοί με ασφάλιση ΙΚΑ για να συμπληρώσουν το πενιχρό εισόδημά τους.

Σ’ αυτούς ο ΟΑΕΔ καθυστερούσε να εκδώσει αποφάσεις ένταξης στο Ταμείο Ανεργίας ενώ είχαν τις προϋποθέσεις γιατί είχαν εισόδημα από τα χωράφια τους πάνω από 1.467,35ευρώ.

Για την απαράδεκτη αυτή εξέλιξη που στόχευε στην παραπέρα μείωση των δαπανών για τους άνεργους το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου μας, με απόφαση του, οργάνωσε 2 παραστάσεις στον ΟΑΕΔ Νάουσας, ενημέρωσε τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς και κάλεσε σε συγκέντρωση έξω από τον ΟΑΕΔ με αίτημα , με απόφαση ΔΣ του ΟΑΕΔ να δοθεί το Ταμείο Ανεργίας στους εργαζόμενους-φτωχούς αγρότες. Παράλληλα έγινε παρέμβαση από τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ που συμμετέχει στο ΔΣ του ΟΑΕΔ και κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, με στόχο την άμεση λύση του προβλήματος.

Η προσπάθεια του Σωματείου μας και η οργάνωση της πάλης, ανάγκασε κυβέρνηση-ΟΑΕΔ να πάρουν πίσω την κατάπτυστη απόφαση τους. Έτσι σήμερα, σε αυτούς τους εργαζόμενους, έχει κατατεθεί το ποσό που δικαιούνται.

Είναι μια νίκη που τσακίζει στην πράξη το επιχείρημα περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων. Αποτελεί πείρα για όλους τους εργαζόμενους, που απέδειξαν ότι όταν παλεύουν συλλογικά και οργανωμένα μέσα από τα ταξικά τους σωματεία, καταφέρνουν και βάζουν εμπόδια στην βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ.

Αυτή η κατάκτηση, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους-φτωχούς αγρότες της Νάουσας αλλά όλης της Ελλάδας. Από αυτήν την πλευρά έχει μια ιδιαίτερη αξία και σημασία. Όταν οι εργαζόμενοι ενωμένοι και αποφασισμένοι, με κριτήριο τα δίκαια αιτήματα τους συσπειρώνονται, παλεύουν και διεκδικούν, έχουν αποτελέσματα.

Παραμένουν στόχοι πάλης τα δίκαια αιτήματα μας, που αφορούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τα δικαιώματα των εργαζομένων και την προστασία των ανέργων. Συνεχίζουμε τη μάχη.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Να εντάσσονται στο ταμείο ανεργίας με 80 ημερομίσθια χωρίς να αφαιρούνται οι 2 τελευταίοι μήνες.
• Να θεωρηθούν τα βιβλιάρια υγείας, να δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλοι χωρίς εξαιρέσεις.
• Να καταργηθούν οι αντεργατικοί- αντιασφαλιστικοί νόμοι που απαλλάσσουν την εργοδοσία δίνοντας της το δικαίωμα να προσλαμβάνει εργαζόμενους με ασφάλιση ΟΓΑ ενώ πρόκειται για εξαρτημένη εργασία.
• Να δοθεί έκτακτο επίδομα 1500ευρώ σε όσους δεν έχουν προϋποθέσεις ένταξης στο ταμείο ανεργίας.
• Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, να μην κοπεί ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, να μην βγει στο σφυρί σπίτι άνεργου-απλήρωτου.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία με στόχο όλοι οι εργαζόμενοι να μην επιτρέψουμε να φτάσει στη Βουλή ο νόμος λαιμητόμος που τσακίζει την κοινωνική ασφάλιση και την παραδίδει στα αρπακτικά των ιδιωτικών εταιριών και μεγαλεμπόρων της υγείας.

ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΤΙΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Νάουσα, 29/2/2016

Σωματείο Διαλογής και Ψύξης Νάουσας
ΟΔΟΣ: ΧΡ. ΛΑΝΑΡΑ 56, ΤΗΛ: 2332022230, ΦΑΞ: 2332023864

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας