Εργασία Νάουσα

Σωματεία Οικοδόμων και Διαλογής-Ψύξης Νάουσας: ΟΧΙ στις πολιτικές που μας οδηγούν σε φτωχοποίηση και εξαθλίωση

Σήμερα, 15/2/2016, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας απο τα Σωματεία Οικοδομών και Διαλογής Ψύξης στον ΟΑΕΔ Νάουσας. Τα Σωματεία απαίτησαν την ουσιαστική προστασία των άνεργων

Το σωματείο οικοδόμων θα πραγματοποιήσει ΓΣ την Τετάρτη 17/2/2016 με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα και νέα κινητοποίηση έξω απο τον ΟΑΕΔ με βάση τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.

Στην ΓΣ καλούνται τα ΔΣ των Σωματείων Διαλογής-Ψύξης, Ξυλουργών, Φορ/των για να συντονιστούμε και να συναποφασίσουμε την παραπέρα δράση μας με βάση τα κοινά αιτήματα που αφορούν την επιβίωσή μας!!!

Στην Παράσταση που έγινε στον ΟΑΕΔ κατατέθηκε το παρακάτω υπόμνημα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ

Προς: Υπουργείο Εργασίας
Διοίκηση ΟΑΕΔ
Τοπικό Τύπο

Κύριε Υπουργέ- Κύριε Διοικητά

Η Διοίκηση του Σωματείου, εκφράζοντας τη θέληση όλων των οικοδόμων της περιοχής, δηλώνει ότι πλέον δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε άλλο τις πολιτικές λιτότητας, φτωχοποίησης, εξαθλίωσης, που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Τα περί «ανάπτυξης» και εξόδου από την κρίση τα θεωρούμε (παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του)

Αυτό που πλέον μπαίνει μπροστά μας είναι η επιβίωση των ανέργων οικοδόμων και των οικογενειών τους, όχι με ψίχουλα μέσα από το λεγόμενο «πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης» αλλά με αξιοπρέπεια για όλους!

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, σίγουρα το ψήφισμα και οι αποφάσεις του σας έχουν κοινοποιηθεί. Εκφράζοντας την απόλυτη συμφωνία μας σ αυτές, προκρίνουμε σαν άμεσα, αναγκαία και επείγουσα μέτρα επιβίωσης μας:

1. Να δοθεί το χειμερινό βοήθημα σε όλους τους οικοδόμους χωρίς προϋποθέσεις

2. Επίδομα ανεργίας για όσο διαρκεί η ανεργία

3. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζετε ως συντάξιμος χρόνος χωρίς την επιβάρυνση των ανέργων

4. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους οικοδόμους χωρίς προϋποθέσεις

5. Κατάργηση της διάταξης που αφαιρει το χειμερινό βοήθημα γιατί πραγματοποιήθηκε ένα ένσημο σε άλλο κλάδο

6. Κανένας πλειστηριασμός σε άνεργο οικοδόμο

7. Όλα τα χρήματα ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων

Δηλώνουμε ότι δεν υπάρχουν αλλά περιθώρια αναμονής! Απαιτούμε άμεση τοποθέτηση και αποδοχή των παραπάνω αιτημάτων! Οργανώνουμε την δράση μας και με άλλους κλάδους, συντονίζουμε τα βήματα μας, συγκεντρώνουμε την δύναμη μας!

Νάουσα 15/2/2016

Για την Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

Κότσυφας Δημήτρης                             Ταγάρας Θάνος

banner-article

Ροη ειδήσεων