Η ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ αλληλέγγυα με τον αγώνα των καθαριστριών

 faretra.info-katharistries

Η ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ είναι αλληλέγγυα με τον αγώνα των καθαριστριών σχολικών μονάδων με σύμβαση έργου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Δήμο Βέροιας και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους.

Οι καθαρίστριες είναι εργαζόμενες για πολλά χρόνια στην καθαριότητα των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Βέροιας με σύμβαση έργου και εξαιτίας αυτής της μορφής απασχόλησης όλα αυτά τα χρόνια βιώνουν εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία. Η αμοιβή τους δεν αντιστοιχεί στην εργασία την οποία προσφέρουν, καθώς αμείβονται με βάση τον αριθμό των αιθουσών και όχι με βάση τις ώρες εργασίας, ενώ είναι υποχρεωμένες να καθαρίζουν προαύλια, σκάλες, τουαλέτες, γραφεία και άλλους κοινόχρηστους χώρους χωρίς αντίστοιχη αμοιβή. Κοντά σε όλα αυτά, το επάγγελμά τους δεν θεωρείται βαρύ και ανθυγιεινό, για να λαμβάνουν το σχετικό επίδομα. Κατά συνέπεια, δεν μπορούν ούτε να αρρωστήσουν, γιατί δεν δικαιούνται αναρρωτική άδεια.

Με έγγραφό του το ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης περικόπτει την χρηματοδότηση προς τις Σχολικές Επιτροπές κατά 10%, πράγμα που σημαίνει ότι στο ήδη πενιχρό τους εισόδημα πιθανά να επέλθουν αντίστοιχες περικοπές! Επίσης, ενώ εργάζονται όπως κάθε χρονιά από την αρχή του Σεπτέμβρη πολλές από τις καθαρίστριες έχουν υπογράψει συμβάσεις ένα και ενάμισι μήνα αργότερα!

Η ΕΛΜΕ στηρίζει τα αιτήματα τους:

1. Άμεσα να αλλάξει ο τρόπος αμοιβής τους. Δηλαδή να αμείβονται σύμφωνα με την πραγματική εργασία που προσφέρουν (όπως περιγράφεται παραπάνω) και όχι με τον αριθμό των αιθουσών.

2. Να μην εφαρμοστεί η περικοπή του 10%.

3. Να αναγνωριστεί το δίκαιο του αιτήματός τους για σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΔΣ ΕΛΜΕ

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 29798 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια