Βέροια Εργασία

Απαράδεκτη φίμωση της ATTACK Βέροιας στην απεργία της 4ης Φλεβάρη

Χθες, 4 Φλεβάρη, μέρα πανεργατικής απεργίας ενάντια στο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , πλήθος κόσμου, εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενων, νέων επιστημόνων, αγροτών, ανέργων, νεολαίας, έδωσαν το παρόν στις μαζικότερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων σε όλη τη χώρα.

Σε ανάλογη απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας, στην οποία καλούσε το ΕΚΒ και στην οποία συμμετείχαν πλήθος πρωτοβάθμιων σωματείων, πολιτικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων, βρεθήκαμε κι εμείς ως attack Βέροιας στην ανεργία και την επισφάλεια για να ενώσουμε τη φωνή μας με τον κόσμο που τα τελευταία πέντε χρόνια έδωσε μάχες στο δρόμο ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Μια πολιτική προωθούμενη από την ΕΕ την οποία εφάρμοσαν στο πρόσφατο παρελθόν δεξιές συγκυβερνήσεις και την οποία βλέπουμε σήμερα να συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Καταγγέλουμε τη στάση του ΕΚΒ το οποίο με την πρόφαση ότι είχε ήδη οριστεί η λίστα των ομιλητών, αρχικά μας αρνήθηκε να τοποθετηθούμε, κι όταν μετά την έντονη διαμαρτυρία μας αναγκάστηκε να μας συμπεριλάβει, τελικά δε μας έδωσε το λόγο ποτέ, αποκλείοντας μας μ’ αυτόν τον τρόπο στην πράξη.

Γνωρίζουμε καλά ότι το βάρος των απεργιών το σηκώνει ο κόσμος της δουλειάς, ο κόσμος που τα τελευταία τέσσερα χρόνια παίρνει μισούς μισθούς, ο κόσμος που τον καλούν να δουλεύει ισόβια για να πάρει μια πετσοκομμένη σύνταξη, οι φτωχομεσσαίοι αγρότες, οι εργάτες, ο κόσμος που για να απεργήσει χάνει το μεροκάματο και το ημερομίσθιό του, οι άνεργοι. Όλοι αυτοί που έχουν τον πρώτο λόγο στις απεργίες. Είμαστε δίπλα σ’ αυτούς εμείς, η νεολαία, που μείναμε εδώ, που επιλέξαμε να μην πάρουμε το δρόμο της μετανάστευσης, που παραδέρνουμε ανάμεσα στην ανεργία, τη μαύρη εργασία και την επισφάλεια των voucher και των ΕΣΠΑ, που διεκδικούμε και θα κερδίσουμε το δυνάμωμα και το άκουσμα της φωνής μας σ’ αυτήν την πόλη.

Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας στερήσει το λόγο! Δε θα αφήσουμε χώρο στον οποιονδήποτε επιχειρεί να διασώσει την κρίση του πάνω στη δική μας εκμετάλλευση από όποια πολιτική αφετηρία κι αν εκκινεί.

ATTACKΒέροιας στην ανεργία και την επισφάλεια

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας