Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Μελίνα Κανά. “Έβαλε τα μεταξωτά” χθες, στο Χώρο Τεχνών Βέροιας

Δήμητρα Σμυρνή

Στη χθεσινή συναυλία στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας, που διοργάνωσαν η ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας και η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Νομού Ημαθίας, η Μελίνα Κανά κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού με την ορχήστρα της, το «Γόη του Θησείου», πάνω από δύο ώρες, θυμίζοντας παλιά της τραγούδια που έγιναν επιτυχίες και παρουσιάζοντας τα καινούργια της.

Η Κανά έχει πια, μετά από συνεργασίες με αξιόλογους συνθέτες και μετά από πείρα χρόνων, κατακτήσει τη θέση της στο μουσικό στερέωμα, αποκτώντας το δικό της κοινό.

Έτσι, η μεγάλη αίθουσα του Χώρου Τεχνών ήταν σχεδόν γεμάτη στη χθεσινή συναυλία, αποδεικνύοντας τη δυναμική της καλλιτέχνιδας.Melina-Kana

Με τη χαρακτηριστική φωνή της η Κανά ξεκίνησε από τα καινούργια τραγούδια της, τραγούδια που έσμιγαν τολμηρά τον ήχο της παραδοσιακής γκάιντας με τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας, για να συνεχίσει με τα πιο γνωστά και αγαπημένα του κοινού.

Έτσι, το «Να βάλω τα μεταξωτά» του Σωκράτη Μάλαμα, που υπήρξε και η μεγάλη επιτυχία της, το διαδέχθηκαν άλλα επίσης γνωστά, για να καταλήξει σε λαϊκά τραγούδια, που υποδέχθηκε με ευφορία το κοινό.

Η ορχήστρα της, αποτελούμενη από τους ταλαντούχους Παναγιώτη Μανουηλίδη, διασκευές, ενορχήστρωση, μπάσο, κιθάρες, τραγούδι, Θάνο Καζαντζή, τύμπανα, ηλεκτρονικά , Κώστα Νικολόπουλο, κιθάρες, Νίκο Παπαϊωάννου, τσέλο, λαούτο και Γιώργο Δούσο , πνευστά, τη συνόδεψε σ’ όλη τη συναυλία, υπογραμμίζοντας το ιδιαίτερο ύφος των τραγουδιών της.

Τις πραγματικές της φωνητικές δυνατότητες όμως τις έδειξε, όταν σε κάποια στιγμή τραγούδησε χωρίς συνοδεία οργάνου το «Σαν αερικό», ένα από τα πιο εμπνευσμένα τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Μια βραδιά που σίγουρα ικανοποίησε το μεγαλύτερο μέρος του κοινού.

banner-article

Ροη ειδήσεων