Βέροια

Οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας – Αναβίωσε το πανάρχαιο έθιμο στην πόλη

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο, αναβίωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το πανάρχαιο έθιμο των Μωμόγερων στην πόλη της Βέροιας.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 από νωρίς το πρωί, τα Μωμοέρια γυρνούσαν στους δρόμους και στα σοκάκια της πόλης, παρουσιάζοντας το δρώμενο αυτούσιο και με τον παραδοσιακό τρόπο όπως ακριβώς το μετέφεραν οι πρόγονοί μας από τον Πόντο.

Οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας με προσκαλεσμένους τους Μωμόγερους του Συλλόγου Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί», διέσχισαν ολόκληρη την πόλη και καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους Βεροιώτες, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τονίζοντας ακόμα περισσότερο τη χαρούμενη διάθεσή τους εν όψει των εορτών. IMG_0535

Η ομάδα κατέληξε το μεσημέρι στην πλατεία του Δημαρχείου όπου ακολούθησε πλούσιο ποντιακό γλέντι.
Τον κόσμο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας κ. Παύλος Σαρημιχαηλίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θεοχαρόπουλος καθώς και ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, δηλώνοντας την πρότασή του από τον επόμενο χρόνο η εκδήλωση να διευρυνθεί και να γίνει θεσμός την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί» για την συμμετοχή του, όλους τους συντελεστές που πήραν μέρος στο δρώμενο, τους καταστηματάρχες και τον κόσμο που αγκάλιασε ένθερμα την προσπάθεια.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με περισσότερες εκπλήξεις για την επόμενη χρονιά.
Με τιμή,
Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γ. Γραμματέας

Σαρημιχαηλίδης Παύλος                             Τουμπουλίδης Νικόλαος

IMG_0498IMG_046421626_1024598950931479_706629136847709043_n