Βέροια

Με πανό στο Δημοτικό Συμβούλιο οι καθαρίστριες των σχολείων της Βέροιας, διεκδικώντας το δίκιο τους

Ένταση δημιούργησε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας η παρουσία των καθαριστριών, που ζήτησαν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους δυναμικά, ανοίγοντας στην αίθουσα το πανό τους.

Με την εκπρόσωπό τους οι καθαρίστριες ζήτησαν από το Σώμα έμπρακτη στήριξη, καθώς τα εργασιακά τους δικαιώματα, τα οποία τελούν υπό όρους καθεστώτος δουλείας, πλήττονται ακόμη περισσότερο με τη μείωση του ήδη εξευτελιστικού ποσού με το οποίο αμείβονται.

Τη συμπαράσταση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας στο δίκαιο αίτημα των καθαριστριών εξέφρασε ο εκπροσωπός τους Παύλος Τουτουντζίδης, που ήταν παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το αίτημα των καθαριστριών αντιμετωπίστηκε με τη συμπάθεια όλων των Δημοτικών Συμβούλων και αναγνωρίστηκε ως δίκαιο. Όσον αφορά όμως στην έμπρακτη στήριξή του, προσέκρουσε στο θέμα της νομιμότητας, αφού ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να το ικανοποιήσει με δικό του κονδύλιο.

Οι Παπαγιάννης, Μαρκούλης, και Μελιόπουλος ζήτησαν από το Σώμα να δείξει πολιτική βούληση ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα των καθαριστριών. Η συμπολίτευση μίλησε για αδυναμία να βοηθήσει έμπρακτα, αφού το θέμα άπτεται της νομιμότητας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι τόνοι ανέβηκαν με οξύτατες αντιπαραθέσεις. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία πάρθηκε απόφαση, η οποία αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος. Όσον αφορά όμως στην ικανοποίησή του θα διερευνηθούν τρόποι, ώστε να αντιμετωπιστεί μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Η απόφαση πάρθηκε με ψήφους 19 υπέρ, 4 κατά, 1 λευκό και 2 αποχές.

Παρά την υπόσχεση του Δημάρχου ότι θα κατέβει ο ίδιος με εκπροσώπους τους στην Αθήνα, για να στηρίξει το δίκαιο αίτημά τους, οι καθαρίστριες αποχώρησαν διαμαρτυρόμενες.

ΔΣ

030001035

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας