Βέροια

Τεράστια η επιτυχία του ετήσιου χορού της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Τεράστια επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ με εκατοντάδες κόσμου να γεμίζει ασφυκτικά το οικογενειακό κέντρο «Κτήμα Γκαντίδη» το βράδυ του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου 2015.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο συντονιστής των χορευτικών τμημάτων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας κ. Ασβεστάς Βασίλης ο οποίος με την ενέργεια και τον ενθουσιασμό του, ενέπνευσε τους χορευτές και ενθουσίασε το κοινό.

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Δ.Σ ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Β. εμφανώς συγκινημένος από την αθρόα προσέλευση του κόσμου, τονίζοντας την ανάγκη παρουσίας και συμμετοχής όλων σε κάθε πολιτιστική προσπάθεια ενώ επεσήμανε ότι οι τελευταίες εξελίξεις με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, σχετικά με την γενοκτονία, είχαν σαν αποτέλεσμα να συσπειρώσουν και να ενώσουν ακόμα περισσότερο όλο τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Η βραδιά ξεκίνησε με τα χορευτικά τμήματα της Λέσχης που έδωσαν και πάλι το βροντερό παρόν. Η διαδοχική εμφάνιση των συγκροτημάτων αρχαρίων, παιδικού, εφηβικού τμήματος, εντυπωσίασε τους θεατές.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς και κάτω από τους ήχους της μουσικής, Πόντος και Κρήτη ενώθηκαν με απόφαση αδελφοποίησης την οποία υπέγραψαν από κοινού ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Β. κ. Σαρημιχαηλίδης Παύλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητικών Ν. Ημαθίας κ. Αλιγιζάκης Στυλιανός. Η επισφράγιση της αδελφοποίησης έγινε με Πόντιους και Κρήτες χορευτές που χόρεψαν εναλλάξ Κότσαρι και Πεντοζάλη σε κοινή εμφάνιση, ενθουσιάζοντας το κοινό.

IMG_0220

Εκπληκτική παρουσία είχε το τμήμα νταουλιού, όπου παρουσίασαν ένα πρόγραμμα μουσικής πανδαισίας. Το κοινό χειροκρότησε τους νέους μουσικούς αποδίδοντας τα εύσημα στον δάσκαλο του τμήματος κ. Ουσταμπασίδη Δημήτρη.

Αποκορύφωμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρουσίαση του τμήματος παραστάσεων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας. Οι 160 και πλέον χορευτές από τα τέσσερα χορευτικά της τμήματα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πλημμύρισαν την αίθουσα με κέφι, ζωντάνια και ενθουσιασμό, ενώ το φινάλε ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό με την απόδοση από το ανδρικό τμήμα του χορού Σέρρα.

Ο χοροδιδάσκαλος κ. Βαγγέλης Ιντζεβίδης με τους συνεργάτες του, Μαρία Δεμερτζίδου, Ευδοξία Κρεμλίδου, Ελπίδα Κιατικίδου, απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η συνεργασία και η σύμπνοια αποδίδει ζηλευτά αποτελέσματα.

Τα χορευτικά τμήματα συνόδευσαν στη λύρα οι: Τρέβλας Χρήστος, Τρέβλα Δήμητρα, Καπουρτίδης Κων/νος, Κωστογλίδης Νίκος, Μουρατίδης Σωκράτης, στο νταούλι οι Μωυσιάδης Βαγγέλης, Γουλσουζιάδης Νίκος, Ασβεστάς Γιώργος, Νικηφορίδης Ανδρέας, Ουσταμπασίδης Δημήτρης, στο αγγείο- γαβάλ ο Τσανασίδης Μιχάλης, στη λύρα και το βιολί ο Χωραφαΐδης Δαμιανός, στο κλαρίνο ο Χατζηγεωργίου Μιχάλης και στο τραγούδι ο Σπύρος Θεοδωρίδης.

IMG_0236

Ακολούθησε η όμορφη και συγκινητική στιγμή της βράβευσης για την πολύτιμη προσφορά τους στο σύλλογο, δύο παλαιών χορευτριών, της κ. Μωυσίδου Αντωνίας και της κ. Τσαγκαλίδου Συμέλας, καθώς και του λυράρη κ. Μετεντζίδη Λάζαρου, δια χειρός του Προέδρου της Λέσχης κ. Σαρημιχαηλίδη Παύλου, του Γενικού Γραμματέα κ. Τουμπουλίδη Νικόλαου και του Έφορου Δημοσίων Σχέσεων κ. Καπουρτίδη Χαράλαμπου.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με χορό και τραγούδι όπου έπαιξαν και τραγούδησαν οι: Βαρύτιμος Χρήστος (λύρα), Κωνσταντινίδης Παναγιώτης (τραγούδι), Χωραφαΐδης Δαμιανός (λύρα), Ζιμπιλιάδης Στέργιος (τραγούδι), Μουρατίδης Σωκράτης (λύρα) Κουβρακίδης Αντώνης (τραγούδι), Τσανασίδης Μιχάλης (αγγείο-γαβάλ), Ουσταμπασίδης Δημήτρης (νταούλι), Νικηφορίδης Ανδρέας (νταούλι) και Φουντουκίδης Δημήτρης (πλήκτρα).

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη των τμημάτων, τους χοροδιδασκάλους κ. Βαγγέλη Ιντζεβίδη και κ. Μαρία Δεμερτζίδου, τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Ε.Λ.Β κ. Δημήτρη Τσιαβό, τις υπεύθυνες των τμημάτων κ. Έφη Αμοιρίδου, κ. Ελπίδα Κιατικίδου και κ. Ευδοξία Κρεμλίδου, τις υπεύθυνες ιματιοθήκης κ. Νεκταρία Αθανασάκη και κ. Ελένη Παπαδοπούλου και κυρίως τους γονείς των παιδιών που είναι πάντα αρωγοί στην προσπάθεια της Λέσχης για την διάσωση και διάδοση του πολιτισμού μας.

IMG_0239

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Ημαθίας κ. Καρασαρλίδου Φρόσω και κ. Αντωνίου Χρήστος, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κων/νος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σοφιανίδης Γιώργος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ασλάνογλου Στυλιανός, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β κ. Μωυσιάδης Νίκος, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελλ. Αστυνομίας Β. Ελλάδος κ. Κούγκας Διονύσιος, ο Διοικητής της Β’ Μοίρας Καταδρομών κ. Παπαδόπουλος Νίκος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας κ. Κουβακάς Αλέξανδρος, η Δημοτική Σύμβουλος Νάουσας και μέλος του Δ.Σ της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ κ. Μπαλτατζίδου Δώρα, ο Δημοτικός Σύμβουλας Νάουσας κ. Γαϊτανίδης Θεόδωρος, το αριστίνδην μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα κ. Ζευγαρόπουλος Λάζαρος, ο Πρόεδρος του Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας κ. Κουμπουλίδης Λάζαρος, ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας κ. Φανιάδης Φώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων κ. Σεβεντεκίδης Βαγγέλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Μελίκης και Περιχώρων κ. Παυλίδου Σοφία, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σταυρού κ. Μουρατίδης Αναστάσιος, ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας κ. Μωυσιάδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» κ. Καγκελίδης Αντώνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κιβωτιανών Βέροιας κ. Ανθιμίδης Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καστανιάς κ. Χειμωνίδης Ιεροκλής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πλατέος «Οι Κομνηνοί» κ. Τσιπλακίδης Λάζαρος, η Διευθύντρια της εφημερίδας «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ» κ. Ιωσηφίδου Κωνσταντία καθώς και οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων – σωματείων: Ποντίων Μακροχωρίου, Κοπανού «Η Μίεζα», Άνω Ζερβοχωρίου «Ποντιακά Νιάτα», Ποντίων Ν. Ξάνθης, Ποντίων Φοιτητών & Σπουδαστών Θεσ/νίκης.IMG_0242

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης, την εταιρία εμπορίας κρεάτων «Αφοί Χατζημασούρα», την εταιρεία «Ritsi home collection– Kavi group Τσανακτσίδη, το Γραφείο Γεν. Τουρισμού Αλατσίδη, την εταιρεία EXPRESS SERVICE, την εταιρεία TSIFLIDIS SECURITY, το ξενοδοχείο «ΛΟΖΙΤΣΙ», την Χατζηλιάδου Μαρία, καθώς και τα ηλεκτρονικά μέσα e-pontos, pontos tv, verianet.gr, 24 ΩΡΕΣ ΗΜΑΘΙΑ, inveria.gr, pliroforiodotis.,gr, alexandriamou.gr.

Χωρίς την στήριξη και την βοήθεια όλων αυτών, δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά.

Τέλος το Δ.Σ. της Λέσχης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αλλά κυρίως να ευχαριστήσει όλους τους φίλους και τα μέλη της Λέσχης που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, χόρεψαν και διασκέδασαν, διατηρώντας το κέφι αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν με τα αντίστοιχα δώρα είναι τα παρακάτω:

1. 4078 Ένα εξάμηνο συμβόλαιο από την οδική βοήθεια EXPRESS SERVICE
2. 2151 Ένα 3ήμερο ταξίδι εντός Ελλάδας για 1 άτομο προσφορά από το Γ.Γ Τουρισμού Α. ΑΛΑΤΣΙΔΗ.
3. 3943 Ένα εξάμηνο συμβόλαιο από την οδική βοήθεια EXPRESS SERVICE.
4. 3587 Μία θέση ετήσιας διαφήμισης στις σελίδες της εφημερίδας «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ» από την Ε.Λ.Β.
5. 1140 Ένα χαλί προσφορά από το κατάστημα RITSI HOME COLLECTION- KAVI GROUP ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ προσφορά του κ. Παπαδόπουλου Βασίλη.
6. 3947 Ένα εξάμηνο συμβόλαιο από την οδική βοήθεια EXPRESS SERVICE.
7. 4105 Μία θέση ετήσιας διαφήμισης στην ιστοσελίδα της Ε.Λ.Β.
8. 0441 Μια δικτυακή κάμερα εσωτερικού χώρου προσφορά από την εταιρεία TSIFLIDIS SECURITY
9. 2597 Μία διαμονή στην σουίτα στο ξενοδοχείο LOZΙTSI προσφορά από τον κ Ανδρέα Λαζαρίδη.

Βέροια, 01-12-2015
Με τιμή

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                             Ο Γ. Γραμματέας

Σαρημιχαηλίδης Παύλος                     Τουμπουλίδης Νικόλαος