ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα καθαρισμού των σχολείων

8cdcc2213dde1e8083571826e98263e5

Την Παρασκευή, 11/9, ανοίγουν τα σχολεία και από Δευτέρα 14/9 αρχίζει κανονικά πρόγραμμα τουλάχιστον σε όσα σχολεία (πολύ λίγα) υπάρχει πλήρες εκπαιδευτικό προσωπικό.

Όμως φέτος για πρώτη φορά στα τελευταία 30 χρόνια, δεν υπάρχει προσωπικό καθαρισμού των σχολείων σε όλο το νομό και, μάλλον, σε όλα τα σχολεία της χώρας! Και αυτό διότι:

1. Το μόνιμο προσωπικό είναι ανύπαρκτο σχεδόν.

2. Οι εργαζόμενες με συμβάσεις καθαρίστριες δεν έχουν προσληφθεί ακόμα διότι έχει καταργηθεί ο θεσμός (Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας) που είχε τη μισθοδοσία τους και δεν έχει βγει ακόμη εγκύκλιος, που να καθορίζει ποιος φορέας θα τις πληρώνει.

Το θέμα είναι κάτι παραπάνω από σοβαρό αφού δεν αφορά απλώς τις αίθουσες και τους διαδρόμους, αλλά τους χώρους υγιεινής. Στα σχολεία ειδικά οι τουαλέτες πρέπει να καθαρίζονται σε καθημερινή βάση καθώς ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των μαθητών μας.

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας ζητά από κάθε αρμόδιο φορέα (Δήμο, Υπουργείο, Κυβέρνηση) να λύσουν άμεσα το πρόβλημα ξεπερνώντας οποιεσδήποτε, προσχηματικές ή πραγματικές, γραφειοκρατικές διαδικασίες πριν σημειωθούν δυσάρεστες εξελίξεις.

Καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών να κινητοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να υπογραφούν άμεσα, τώρα, οι σχετικές συμβάσεις και την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου να καθαριστούν κανονικά όλα τα σχολεία.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γ. Γραμματέας

Μαυρομάτης Γιάννης                                  Μόσχος Αλέκος

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 29798 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια