Κοινωνία

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Στο 25% ο ΣΥΡΙΖΑ, 3% μπροστά από τη ΝΔ

 

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και δόθηκε σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα. Δύο άλλες δημοσκοπήσεις που επίσης δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή, της Metron Analysis και της Prorata, δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ από 1 έως 3,5 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων φαίνεται να μένει εκτός Βουλής, γεγονός που οδηγεί στο σχηματισμό οκτακομματικής Βουλής, με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά και της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

25% ο ΣΥΡΙΖΑ και 22% η ΝΔ. Ποτάμι  και ΚΚΕ λαμβάνουν το 6% και ακολουθεί με μικρή διαφορά η Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνει το 5,5% και αμέσως μετά η ΛΑΕ (Π. Λαφαζάνης) με 5%. Το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης) συγκεντρώνουν από 4,5%, ενώ εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ, με ποσοστό 2%.

Κατά τη δημοσκόπηση, το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 14%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ως ο πιο δημοφιλής πολιτικός Αρχηγός αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 23%, όμως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ακολουθεί με διαφορά μόλις 0,5% (22,5%).

Τρίτος δημοφιλέστερος ο Σταύρος Θεοδωράκης (19,5%), ενώ η Φώφη Γεννηματά τέταρτη, συγκέντρωσε το 16%. Ο Πάνος Καμμένος, μολονότι το κόμμα του φαίνεται ότι μένει εκτός Βουλής, συγκεντρώνει ως αρχηγός το 13,5%.  Πολύ κοντά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας (13%) ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ακολουθεί, στην προτελευταία θέση, με 10%.

Στο ερώτημα εάν το δημοψήφισμα έβλαψε την Ελλάδα, το 66,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι έβλαψε την χώρα η απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος και μόλις το 16,5% ότι αντίθετα, την ωφέλησε.

Ως προς τις πρόωρες εκλογές, το 60,5% πιστεύει ότι θα είναι βλαπτικές για την χώρα, ενώ το 24% των ερωτηθέντων απαντά το αντίθετο.

Αρνητικά αξιολογείται η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σύμφωνα, πάντα, με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στο ερώτημα πώς αξιολογείται ο τρόπος με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντά της ως πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, το 66,5% των ερωτηθέντων το αξιολογεί αρνητικά, έναντι ποσοστού 24,5 που το αξιολογεί θετικά.

http://tvxs.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας