Φρόσω Καρασαρλίδου: Οργιάζει η παράνομη διακίνηση ροδάκινων στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας

rodakina_4

Αυτό το χρονικό διάστημα οργιάζει η παράνομη διακίνηση φρούτων –ροδάκινων στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας μέσω κυρίως Βούλγαρων και Ρουμάνων εμπόρων, διακινητών και μεταφορέων, οι οποίοι φορτώνουν ροδάκινα απ’ ευθείας από τα χωράφια, με ανύπαρκτα η ανεπαρκή παραστατικά. Η διαδικασία αυτή είναι παράνομη, διότι δεν τηρούνται οι κανόνες και διατάξεις της εμπορίας , του ανταγωνισμού , του φορολογικού δικαίου, της ποιότητας, της φυτοϋγείας και άλλων πολλών. Η απουσία του οποιουδήποτε ελέγχου είναι παντελής.

Το φαινόμενο αυτό έχει ως αποτέλεσμα:

Α) Το Δημόσιο να χάνει έσοδα.

Β) Να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των συνεταιρισμών, των έμπορων της ΚΑΘ, αλλά και των έμπορων της ευρύτερης περιοχής.

Γ) Να ακυρώνονται οι πολιτικές της κυβέρνησης για την τήρηση των κανόνων της αγοράς με βάση την νομοθεσία για την οργάνωση των αγροτών σε Ομάδες Παραγωγών, Συνεταιρισμούς, Διεπαγγελματικές, Κέντρα παραλαβής, κλπ. και να χάνεται η αξιοπιστία και η προοπτική της.

Αναφέρει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ημαθίας Καρασαρλίδου Φρόσω προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Οικονομικών.

Η βουλευτής με βάση τα παραπάνω ρωτάει, αν προτίθενται οι υπουργοί να προβούν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις, προκειμένου να παταχθεί το εν λόγω φαινόμενο
syriza.gr

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 32566 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια