Πολιτική

ΝΔ: Επιλέχθηκε επώδυνη συμφωνία για να αποφευχθεί η καταστροφή

Στο συμπέρασμα ότι επιλέχθηκε μία επώδυνη συμφωνία, πολύ χειρότερη από ό,τι έχει υπάρξει μέχρι σήμερα για να αποφευχθεί η απόλυτη καταστροφή κατέληξε το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο συνεδρίασε νωρίτερα το μεσημέρι υπό τον πρόεδρό της Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Μεταξύ άλλων, αναδείχθηκε η προτεραιότητα να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή με την παράλληλη επισήμανση πως για «το τι ακριβώς συνέβη το τελευταίο εξάμηνο και τι ευθύνες υπάρχουν το γνωρίζουν πλέον όλοι». Το Πολιτικό Συμβούλιο στάθηκε στην ανάγκη να αποκατασταθεί εκ νέου η αξιοπιστία της χώρας και η πολιτική σταθερότητα, καθώς «όλα αυτά υπονομεύθηκαν το τελευταίο εξάμηνο».

«Είναι η ώρα να αρχίσουμε να επουλώνουμε τις πληγές και να διορθώνουμε τις ζημιές. Η ΝΔ ως βασικός πυλώνας του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας ως δύναμη αλήθειας, σταθερότητας και προοπτικής συνέβαλε αποφασιστικά με τη στάση της στην προσπάθεια παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και το σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης γιατί είναι ο μοναδικός δρόμος για τη χώρα και τον ελληνικό λαό».

Αύριο Τρίτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

kathimerini.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας