"Λιλιπούπολη" για την 10η χρονιά ενός μαθητικού πιανιστικού θεσμού, στη Βέροια

lilipoupoliΔευτέρα 29 Ιουνίου, στις 6.30 μμ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας

Συμβολική είσοδος 5 Ευρώ, υπέρ του Συλλόγου καρκινοπαθών "Ο Άγιος Παρθένιος"

Print

Print

Για δέκατη χρονιά το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας διοργανώνει μια μαθητική πιανιστική συναυλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπό τον τίτλο ‘Το Πιάνο μακρινός φίλος, Οικείος ξένος’. Οι συναυλίες της διοργάνωσης αυτής, χτισμένες κάθε χρονιά γύρω από ένα θέμα, άλλες φορές είναι αφιερωμένες στα παιδιά, και άλλες στους ενήλικες μουσικόφιλους και οργανώνονται από την καθηγήτρια πιάνου Πόπη Φιρτινίδου στη μνήμη της δασκάλας της Πόπης Χατζηδήμου, ενώ το μικρό εισιτήριο της εκδήλωσης είναι πάντα υπέρ του συλλόγου καρκινοπαθών Βεροίας Ημαθίας ‘ο άγιος Παρθένιος’.

Το θέμα της φετινής συναυλίας είναι η μουσική και τα τραγούδια της θρυλικής ραδιοφωνικής σειράς ‘Εδώ Λιλιπούπολη’ που, προστατευόμενη από τον τότε διευθυντή Μάνο Χατζιδάκι, ακουγόταν από τον αέρα του Γ’ προγράμματος την περίοδο 1976 - 1980. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτά τα μουσικά κομμάτια που τόσο γνωστά έγιναν ως τραγούδια για παιδιά, σπανίως παίζονται σόλο από παιδιά, καθώς είναι ιδιαίτερα απαιτητικά στο αρμονικό και κυρίως το ρυθμικό τους μέρος.

Η συναυλία θα λάβει χώρα την Δευτέρα 29 Ιουνίου, στις 6.30 μμ, στο θέατρο της Αντωνιαδείου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και το εισιτήριο είναι 5 ευρώ.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 32408 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια