Κοινωνία

Βροντερό “ΟΧΙ” χιλιάδων λαού στο Σύνταγμα: “Τίποτα το ίδιο από δω και μπρός”…

 

Με το σύνθημα “τίποτα το ίδιο από δω και μπρός, το μεγάλο όχι λέει ο λαός”,
χιλιάδες κόσμου έχουν συρρεύσει στην πλατεία Συντάγματος φωνάζοντας ένα βροντερό “ΟΧΙ” στις προτάσεις των δανειστών, στη λιτότητα και την ύφεση. Οι εικόνες από την προσέλευση του κόσμου στους σταθμούς του μετρό θυμίζουν άλλες εποχές πριν από μερικά χρόνια.

HǍmӵ㪝������ᠮʜ륳졠 �嫫筩꼠롼 �崜 ����ᴜ �면� ӽ�㬡 ᰧ�ՑɆn(Eurokinissi-Ё́ÏЏՋϓ ÉM͇ө
 

Χαρακτηρίζεται μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις αριθμεί δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών. Τα πανό δείχνουν συμμετοχή πολλών κομμάτων και οργανώσεων. Εντύπωση προκαλούν ομάδες Ισπανών, Ιταλών και Βρετανών αλληλέγγυων που με τα δικά τους πανό δείχνουν την στήριξη τους στους Έλληνες διαδηλωτές.

Ένα ακόμη σύνθημα που κυριαρχεί μεταξύ των συγκεντρωμένων είναι το “Εσείς με το κεφάλαιο, εμείς με το λαό, τα όχι μας νικάνε φτώχεια και φασισμό”.

HǍmӵ㪝������ᠮʜ륳졠 �嫫筩꼠롼 �崜 ����ᴜ �면� ӽ�㬡 ᰧ�ՑɆn(Eurokinissi-Ё́ÏЏՋϓ ÉM͇ө
 

Κεντρικό σύνθημα του διαδικτυακού καλέσματος είναι “Να τους σταματήσουμε με το ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας – της Δημοκρατίας – της ΖΩΗΣ”.

HǍmӵ㪝������ᠮʜ륳졠 �嫫筩꼠롼 �崜 ����ᴜ �면� ӽ�㬡 ᰧ�ՑɆn(Eurokinissi-Ё́ÏЏՋϓ ÉM͇ө
 

“Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει λιτότητα και ύφεση, η χώρα και η κοινωνία με τη θηλιά του χρέους στο λαιμό.

Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερη φτώχεια.

Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει την καταστροφή της μικρομεσαίας επιχείρησης, την εξαφάνιση της αγροτιάς, τη διάλυση του τουρισμού, τον εξευτελισμό των συνταξιούχων.

Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει ταπείνωση και υποταγή”, σημειώνουν και καταλήγουν: “Η Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη. Η Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι ισχυρή”.

Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο Σύνταγμα  που διοργάνωσαν πολίτες, οι οποίοι τάσσονται υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, Αθήνα, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015. Οι Έλληνες ψηφοφόροι θα ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή αν εγκρίνουν ή όχι τα σκληρά μέτρα λιτότητας που προτείνουν οι δανειστές να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
 

ertopen.com