Αγροτικά

Κατάθεση αναφοράς από Λαπαβίτσα, για τις δηλώσεις ζημίας στον ΕΛΓΑ, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών

Agrotika-ELGA-karpodesia-lapavitsas

Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ανακοίνωση του πολ. γραφείου του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Κατέθεσε χθες (16-06-15) ως αναφορά για τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής Ημαθίας – ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας το Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας σχετικά με τη πρόσφατη απόφαση του ΕΛΓΑ για τις δηλώσεις ζημίας καρπόδεσης και καρπόπτωσης εξαιτίας καιρικών συνθηκών, ζητώντας από τον υπουργό να απαντήσει σχετικά και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, η αναφορά αφορά την απόφαση του ΕΛΓΑ να μη συμπεριλάβει στις δηλώσεις ζημίας καρπόδεσης και καρπόπτωσης εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, τα βιομηχανικά και επιτραπέζια ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, κορόμηλα και βερίκοκα, οι ποικιλίες των οποίων παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα.

Το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

Ο Βουλευτής Ημαθίας Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος, καταθέτει ως αναφορά το με υπ’ αριθμ. Πρωτ. 17324 και με ημερομηνία 02.06.2015 Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας σχετικά με τη πρόσφατη απόφαση του ΕΛΓΑ να μη συμπεριλάβει στις δηλώσεις ζημίας καρπόδεσης και καρπόπτωσης εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, τα βιομηχανικά και επιτραπέζια ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, κορόμηλα και βερίκοκα, οι ποικιλίες των οποίων παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα.

Συνημμένα σας υποβάλουμε το σχετικό έγγραφο.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας.

Αθήνα, 16.06.2015

Ο καταθέτων Βουλευτής
Λαπαβίτσας Κων/νος

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας