Γράμματα & Τέχνες

Οι μαθητές ζωγραφίζουν με δάσκαλο τον Βαρλάμη

Texnes-Smyrni-Barlamis-tilediaskepsi3

Έκθεση της Στ’ Τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Με δάσκαλο τον αρχιτέκτονα και εικαστικό Ευθύμη Βαρλάμη, οι μαθητές της Στ’ Τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας είδαν να ανοίγεται μπροστά τους ένας άγνωστος κόσμος, όχι μόνο θεματικά αλλά και διδακτικά, αφού κλήθηκαν να παρακολουθήσουν μαθήματα ζωγραφικής σπιτιών, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε καινοτόμο πρόγραμμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, με τίτλο: «Μαθαίνω να ζωγραφίζω τρισδιάστατα σπίτια».

Texnes-Smyrni-Barlamis-tilediaskepsi4Η δασκάλα τους, υπεύθυνη του προγράμματος, Γεωργία Τριανταφυλλίδου, μίλησε στη Faretra.info για τη διαδικασία μέσα από την οποία γεννήθηκαν τα έργα των μαθητών, για το χρόνο που χρειάστηκε να ολοκληρωθούν, και προπαντός για τα συναισθήματά τους κατά τη διάρκεια της δημιουργίας τους.

Texnes-Smyrni-Barlamis-tilediaskepsi«…Τα συναισθήματα των παιδιών ήταν πρωτόγνωρα. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν αρχικά τον όρο τηλεδιάσκεψη αλλά η επαφή τους με τον Βαρλάμη, που τα καθοδηγούσε από την Αυστρία, ξεκίνησε από το αρχικό στάδιο της έκπληξης, για να περάσει σιγά – σιγά σε μια σταθερή και γόνιμη επικοινωνία, όπου η ζεστασιά του δασκάλου έφερε στα παιδιά όχι μόνο τη γνώση του καινούργιου αλλά και το αίσθημα της ικανοποίησης του δημιουργού. Τα έργα, μετά από τα μαθήματα τηλεδιάσκεψης, χρειάστηκαν μια σχολική χρονιά για να ολοκληρωθούν και το αποτέλεσμα ολοφάνερα δικαίωσε τον κόπο τους…».

Και πραγματικά, ο επισκέπτης της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι και αύριο, (29-5-15) Παρασκευή, θα διαπιστώσει πως τα έργα των μαθητών είναι γεμάτα χρώμα, φως και διάθεση για τολμηρά ταξίδια στον κόσμο της Ζωγραφικής αλλά και της… Αρχιτεκτονικής!

Texnes-Smyrni-Barlamis-tilediaskepsi2

Texnes-Smyrni-Barlamis-tilediaskepsi5

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας