Πολιτική

Τάσος Μπαρτζώκας: Θα στηρίξω την τοπική κοινωνία με κάθε τρόπο

IMG 20150112 145614

Συνέντευξη Τύπου του υπ. βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ

Κωστής Χαλάτσης

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής ημαθίας της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας ανακοινώνοντας και επίσημα στους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου την υποψηφιότητα του, σήμερα το πρωί στην Ελιά της Βέροιας.
Ο κ. Μπαρτζώκας ανέλυσε τους κεντρικούς άξονες του προεκλογικού του σχεδιασμού που συμπεριλαμβάνονται στο επικοινωνιακό του φυλλάδιο και πιο συγκεκριμένα εστίασε στην αγροτική ανάπτυξη, την στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας, την τόνωση της τοπικής αγοράς και την προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής και πνευματικής παραγωγής της Ημαθίας.

Αναλυτικότερα, δήλωσε ότι κατεβαίνει υποψήφιος σε μια δύσκολη εποχή, που τη βιώνει και ίδιος ως δικηγόρος της τοπικής μας κοινωνίας, με υπερφορολόγηση, ανεργία σε έξαρση, τη νεολαία και την αγροτιά (και ιδίως τον κτηνοτροφικό κλάδο), να παλεύουν και να μην μπορούν, λόγω της οικονομικής συγκυρίας να είναι μπροστάρηδες στη βιομηχανική παραγωγή της χώρας.

Είπε πως είναι ιδιαιτέρως δύσκολες οι συνθήκες και οι χρόνοι για την άμεση ανάδειξη των προβλημάτων, ωστόσο πρέπει να γίνει κοινός αγώνας για την αντιμετώπισή τους από όλους και σε αυτό το πλαίσιο κατεβαίνει και ο ίδιος στον πολιτικό στίβο, ως μέλλος της νέας γενιάς.

Μιλώντας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας είπε ότι μπορεί και πρέπει να γίνει η Ημαθία εμπορικός και επιχειρηματικός κόμβος, με εκμετάλλευση του τοπικού πλούτου και της γεωγραφικής θέσης.
“Να προτάξουμε τα πλεονεκτήματα του τόπου για την ανάπτυξη και νέων θέσεων εργασίας”, τόνισε και πρόσθεσε ότι σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δοθεί έμφαση στην αξιοποίηση της “Αμάλθειας” της Κουλούρας, όπως και του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας.

Ακόμη μίλησε για τη δημιουργία βιομηχανικού πάρκου σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια, την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Βέροιας-Σκύδρας, την εκμετάλλευση του υδάτινου όγκου της Νάουσας, τη μεταποίηση της αγροτικής παραγωγής κλπ. “Ο αγροτικός κόσμος της Ημαθίας πρέπει να γίνει πνεύμονας αναπτύξης και επιβίωσης, από εκεί εξαρτώμαστε…”, επεσήμανε. Ειδικότερα για τη στήριξη των αγροτών είπε πως είναι σημαντικό να γίνει η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και μάλιστα με αφορμή και την περιπέτεια των πληγεισών περιοχών της Ημαθίας, από τα καιρικά φαινόμενα και τις χαλαζοπτώσεις. ”Να διεκδικήσουμε, όποτε υπάρχουν ζημίες, την άμεση εκτίμηση, τα πορίσματα και τις αποζημιώσεις”, είπε και συμπλήρωσε ότι αυτό θα λυθεί με στρατηγικό σχεδιασμό.
“…Δεν μπορεί ο αγρότης να γίνεται ζητιάνος των πολιτικών. Πρέπει εφόσον πληρώνει, να νιώθει ασφαλής…”, πρόσθεσε με έμφαση.

Ακόμη μίλησε για πρόταση ολοκλήρωσης του αρδευτικού δικτύου της νότιας ζώνης και σύνδεση με τον Αλιάκμονα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα εκτεταμένα προβλήματα της κτηνοτροφικής παραγωγής με πρόταξη της μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Αναφερόμενος στη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, είπε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες προγραμμάτων και κυρίως του ΕΣΠΑ, ώστε να λυθεί σταδιακά και το πρόβλημα της ανεργίας για το οποίο σημείωσε ότι είναι γνώστης και ο ίδιος και μάλιστα από μέσα.
“Αν δε βρεθεί λύση από εμάς, δε θα πετύχουμε καμιά μορφή ανάπτυξης. Όλα τα υπόλοιπα είναι νούμερα απλώς και αριθμοί…” είπε συγκεκριμένα.

Για την τόνωση της τοπικής αγορά δήλωσε οτι πρέπει να αποκτήσουμε μια μορφή τοπικισμού με την καλή έννοια, ενώ αναγνώρισε ως μεγάλο εμπόδιο γενικότερα για την επιχειρηματική ανάπτυξη την υπερφορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

“…Κίνητρο για την έναρξη και επιβίωση των επιχειρήσεων θα είναι ένα σταθερό και ελκυστικό φορολογικό σύστημα με εκλογίκευση των ασφαλιστικών εισοφρών στους ελεύθερους επαγγελματίες. Ο Επιχειρηματικός κόσμος αδυνατεί να πληρώσει. Πρέπει να γίνει αναλογικότερος ο τρόπος ασφάλισης, το ίδιο και στο θέμα των συντάξεων…”, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος κάνοντας λόγο για την Ημαθία ως τουριστικό προορισμό και κέντρο πολιτισμού, είπε ότι πέρα από τον παραγωγικο της πλούτο έχει και πνευματικό – πολιτιστικό, που ωστόσο, την τελευταία δεκαετία ειδικότερα δεν αναδείχθηκε. “Έχουμε χρέος για την ανάδειξη της ομορφιάς και ιστορικότητας του τόπου, που θα τονώσει και την τοπική αγορά”, σημεώσε.
Τέλος μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ, ομολόγησε πως είναι αδίκος και δεν πρέπει να παραμείνει και κυρίως επιβαρύνοντας ιδιοκτησίες που δεν εισφέρουν στο φορολογούμενο. “…Αναγνωρίζω τη δυκολία των συνθηκών που επιβλήθηκε. Θα παλέψω όμως ως βουλευτής για την κατάργησή του…”, κατέληξε.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας