Πολιτική

Γκερέκου: Γιατί πήγα στη Νέα Δημοκρατία

2015-01-10-Politiki-gerekou-nd

«Αισθάνθηκα ότι δεν έχω κόμμα»
Τους λόγους που την ώθησαν να συστρατευθεί με τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές εξήγησε η Άντζελα Γκερέκου. Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Μega, επεσήμανε πως πως επρόκειτο για μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά όπως τόνισε δημιουργήθηκε η επιτακτική ανάγκη να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Δυστυχώς, παρ’ όλες τις προσπάθειες, δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε την ενότητα που θα μπορούσε να μας δώσει τη δύναμη να παλέψουμε» είπε η κ. Γκερέκου, δηλώνοντας ότι η ίδια δεν μπορούσε να λειτουργήσει ως «διαιτητής μεταξύ παπανδρεϊκών και βενιζελικών» και ότι έπρεπε να αναλάβει τη δική της ευθύνη απέναντι στον τόπο της, την Κέρκυρα, και απέναντι στη χώρα. «Αισθάνθηκα ότι δεν έχω κόμμα, ότι δεν έχω παράταξη» είπε.

Αναφερόμενη στις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή της αυτή, η κ. Γκερέκου δήλωσε ότι κάποιες είναι δικαιολογημένες, δεδομένων των συνθηκών. Μίλησε όμως και για υποκρισία και σπέκουλα, αλλά και για κάποιους ανθρώπους που έχουν «θέμα διαχείρισης θυμού», ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι που γνωρίζουν ότι για την ίδια η πολιτική συνοψίζεται στη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα. «Οφείλουμε να αφήσουμε τα συγκρουσιακά μας θέματα και να ακολουθήσουμε τη φωνή της ευθύνης, σε αυτό που εγώ ήμουν πάντα πιστή και συνεπής» είπε.

Όπως αποκάλυψε η Άντζελα Γκερέκου, ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός που της πρότεινε να είναι υποψήφια με τη ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν της ζήτησε να «κάψει στην πυρά» την πολιτική της προσωπικότητα και την ιδεολογία της και αποδίδοντας την κίνησή του αυτή στη βούλησή του να κάνει διεύρυνση προς ένα προοδευτικό κέντρο και να ανοίξει τα στεγανά στο κόμμα του.

Πηγή: http://news.in.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας