Γράμματα & Τέχνες

Η Μαριώ έδειξε… το «δρόμο» της αληθινής ψυχαγωγίας!

2014-06-23-Mario5

Το αδιαχώρητο έγινε στη χθεσινή συναυλία της Μαριώς, στην εβραϊκή συνοικία της Βέροιας (περιοχή Μπαρμπούτα), που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ «Βέροια – Εύηχη Πόλη, ενώ καθόλου τυχαία δεν υπήρξε η τιτλοφορία της βραδιάς «Μαριώ -Γλέντι από καρδιάς» από τους διοργανωτές.

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ «ΓΑΝΤΖΩΘΗΚΕ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ… ΗΧΟΥΣ
Δε θα ήταν υπερβολή να μιλήσουμε για παλλαϊκή συμμετοχή των Βεροιωτών, που άγγιξε τουλάχιστον τα 1500 άτομα, σ’ έναν χώρο μικρής σχετικά χωρητικότητας, που όμως άντεξε τον όγκο, το πάθος και τον παλμό ανθρώπων κάθε ηλικίας που όχι απλώς συνωστίστηκαν για περισσότερο από μιάμιση ώρα όρθιοι, αλλά κάποιοι τολμηρότεροι… «αναρριχήθηκαν» μέχρι και στα μισό ερειπωμένα παλιά αρχοντικά σπίτια της συνοικίας, προκειμένου να έχουν μια ανετότερη οπτική πρόσβαση στη σκηνή.

2014-06-23-Mario7ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Πληθωρική σε ερμηνεία αλλά και σκηνική παρουσία η Αρχοντορεμπέτισσα Μαριώ, μαζί με τον Βαγγέλη Δούβαλη, έναν νέο αξιόλογο ερμηνευτή, με το γνωστό κομπολόι – σήμα κατατεθέν, ανά χείρας, έδωσε για ακόμη μια φορά, μια ιδιαίτερη παράσταση – ραντεβού με τη μουσική παράδοση και ιστορία. Ακούσματα με αμιγώς ελληνικά χρώματα από το πλούσιο φάσμα του ρεμπέτικου, του σμυρναίικου αλλά και του μεταγενέστερου αυτών, τραγουδιού, συνοδευόμενη από έμπειρους δεξιοτέχνες μουσικούς , πήραν σχήμα, μορφή και έκφραση μέσα από τη χροιά των υψίφωνων και χαμηλότονων ποικιλμάτων του αμανέ, του πόνου, του έρωτα, του πάθους και της νοσταλγίας.
Βασικές συντεταμένες του ελληνικού τραγουδιού στο χάρτη της παράδοσης αλλά και της Ιστορίας, που η Μαριώ ταξίδεψε το κοινό της μέσα από ένα πλούσιο και αντιπροσωπευτικό μουσικό ταξίδι…

2014-06-23-Mario11Ο Βαγγέλης Δούβαλης από την άλλη, με μεταγενέστερα έντεχνα φωνητικά χρώματα διατηρούσε μια… ιδανική ισορροπία αισθητικής, δίνοντας ένα άλλο κέντρο βάρους στο τελικό ποιοτικό αποτέλεσμα.
«Δε λες κουβέντα, κρατάς κρυμμένα μυστικά, μεσ’ τον πράσινο το μύλο, πίνω και μεθώ, πως θα περάσει η βραδιά», μέχρι τη γνωστή και μη εξαιρετέα «Πριγκηπέσα» αλλά και τα κλασικά βαριά… «απαγορευμένα» των τεκέδων, ήταν κάποια από τα γνωστότερα και όχι μόνο ακούσματα που ξεσήκωσαν τον κόσμο σε μουσικό… «παραλήρημα».

Τέλος παρουσίασε και κάποια νέα τραγούδια από τη συνεργασία της με το συνθέτη και μόνιμο συνεργάτη της, τα τελευταία 10 χρόνια, Δημήτρη Λίβανο στο μπουζούκι και το τραγούδι, υπό την άρτια ενορχήστρωση και επιμέλεια του μαέστρου και πιανίστα Παναγιώτη Παπαγεωργίου.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας